Davė melagingus parodymus

Sintautiškis D. Ū. melavo teisme, norėdamas padėti draugams išvengti baudžiamosios atsakomybės. Už tai jis turės sumokėti baudą.

Dar 2013 m. gruodžio 16 d. Šakių rajono apylinkės teisme posėdžio metu D. Ū. buvo apklausiamas liudytoju baudžiamojoje byloje. Jis buvo įspėtas dėl baudžiamosios atsakomybės už melagingų parodymų davimą. Tuomet D. Ū. melagingai parodė, kad kaltinamieji A. U. ir P. B. 2011 m. rugsėjo 12 d. nesmurtavo nukentėjusiųjų E. K., E. J., D. K. atžvilgiu.

2016 m. kovo 16 d. Kauno apygardos teisme, nagrinėjant bylą antrą kartą apeliacine tvarka, D. Ū. toliau melagingai teigė, kad 2011 m. rugsėjo 12 d. kaltinamasis A. U. nesmurtavo nukentėjusiųjų E. K., E. J., D. K. atžvilgiu, kai įsiteisėjusiu 2016 m. gegužės 23 d. nuosprendžiu nustatyta, kad A. U. ir P. B. smurtavo nukentėjusiųjų atžvilgiu, tai yra padarė nusikaltimus.
 
Kaltinamasis D. Ū. visiškai pripažino savo kaltę dėl nusikalstamos veiklos padarymo. Jis parodė, kad ikiteisminio tyrimo metu davė melagingus parodymus, nes norėjo padėti A. U. ir P. B. išvengti baudžiamosios atsakomybės, nes jie neprisipažino mušę minėtus asmenis. Teismui D. Ū. sakė, kad melagingus parodymus duoti jo prašė A. U., todėl jis ir liudijo taip, kaip šis prašė. Dėl to, kad davė melagingus parodymus, jis dabar nuoširdžiai gailisi, prašo tyrimą užbaigti teismo baudžiamuoju įsakymu.

Teismas lengvinančia aplinkybe pripažino tai, kad D. Ū. prisipažino padaręs nusikaltimą ir nuoširdžiai gailisi, sunkinančių aplinkybių nenustatė.

Šakių rajono apylinkės teismas skiriant jam bausmę atsižvelgė į tai, kad padarytas nesunkus nusikaltimas, tačiau nusikalstama veika padaryta tyčia. Taip pat buvo atsižvelgta į jo socialinį statusą – dirbantis, charakterizuojamas teigiamai, neteistas, administracine tvarka baustas vieną kartą, piniginę baudą sumokėjęs.

Šakių rajono apylinkės teismas D. Ū. pripažino kaltu padarius nusikaltimą ir skyrė 30 MGL (1129,80 euro) dydžio baudą, bet ją iš karto sumažino vienu trečdaliu.

D. Ū. turės per dvejus metus nuo baudžiamojo įsakymo įsiteisėjimo dienos sumokėti 20 MGL (753,20 euro) baudą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.