Smaugė žmoną, bet bausmės išvengė

Žvirgždaičių seniūnijos gyventojas V. L., būdamas neblaivus, ne tik išvadino žmoną necenzūriniais žodžiais, bet puolė ją smaugti. Už tokį elgesį vyriškis stojo prieš teismą. Žmona jam atleido, nes tiki, kad vyras laikysis duoto pažado ateityje nebesmurtauti.

Kaltinamasis V. L. liepos 7 d. apie 22 val. grįžo į namus, kuriuose gyvena su žmona I. L. ir dviem nepilnamečiais vaikais. Kaip V. L. sakė teismui, grįžo išgėręs, jautėsi apsvaigęs. Žmonos namuose nebuvo, o kai ši sugrįžo, tarp jų kilo konfliktas, žmoną išvadino necenzūriniais žodžiais. Dėl ko konkrečiai kilo ginčas – neatsimena. Jis teigė, kad dėl savo girtumo ne viską atsimena, tačiau gerai pamena, kad sėdinčią kambaryje ant lovos žmoną suėmė už rankų ir pradėjo smaugti, nes ji buvo jį supykdžiusi. Teismui sakė, kad norėjo ją tik pagąsdinti. Kai kaltinamasis V. L. paleido žmoną, ši paskambino policijos pareigūnams. Teismui jis aiškino, kad vaikų tuo metu, kai jis smaugė savo žmoną, nebuvo, taip pat tvirtino, kad prieš juos smurtas niekad nebuvo panaudotas. Kaltinamasis sakė, kad dėl padaryto nusikaltimo labai gailisi, pasižada daugiau taip nedaryti, žmonos jis atsiprašė, ši jam atleido.
 
Nukentėjusioji I. L. teisme dar pridūrė, kad bausmės vyrui nereikėtų skirti, moteris svarstė, kad gal vertėtų uždrausti vyrui kurį laiką vartoti alkoholinius gėrimus. Teismui ji sakė, kad vyrui yra atleidusi ir tiki, kad jis nesulaužys duoto pažado ir ateityje nebesmurtaus.

Teismas kaltinamojo atsakomybę lengvinančia aplinkybe pripažino tai, kad jis prisipažino padaręs nusikaltimą ir nuoširdžiai gailisi, atsakomybę sunkinanti aplinkybė – nusikaltimą padarė būdamas apsvaigęs nuo alkoholio.

Šakių rajono apylinkės teismas skirdamas bausmę atsižvelgė į tai, kad V. L. susitaikė su nukentėjusiąja, civilinis ieškinys nereiškiamas. Kaltinamasis anksčiau buvo teistas, tačiau teistumas išnykęs. Įvertinęs šias aplinkybes, teismas turi pagrindo manyti, kad kaltinamasis V. L. ateityje nebedarys naujų nusikalstamų veikų, todėl yra pagrindas atleisti kaltinamąjį nuo baudžiamosios atsakomybės.

Byla buvo nutraukta, bet jei V. L. per vienerius metus padarys naują baudžiamąjį nusižengimą ar neatsargų nusikaltimą, teismas gali panaikinti savo sprendimą atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės. V. L. turės dalyvauti smurtinį elgesį keičiančiose programose per tris mėnesius nuo nuosprendžio įsiteisėjimo dienos.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.