Po sprogmenį kasdien

Rugsėjo 19–22 dienomis net šešis kartus į rajono įvairias vietas vyko Lietuvos kariuomenės Juozo Vitkaus inžinerinio bataliono išminuotojai, policijos pareigūnai bei medikai, kuriems buvo pranešta, kad rasti sprogmenys. Visi šeši sprogmenys buvo neutralizuoti vietoje arba išvežti sunaikinti.

Trys tokie sprogmenys rasti rugsėjo 19 d. Sintautų seniūnijoje. Apie 11 val. gautas pranešimas, kad Veršių kaime rastas 76 mm artilerijos sviedinys, kurį išminuotojai sunaikino vietoje. Apie 15 val. Pavasijų kaime rastą rankinę granatą F-1 išminuotojai išsivežė sunaikinti. Po kelių minučių pagalbos jau šaukėsi Skaistgirių kaimo gyventojai. Atvykę išminuotojai nustatė, kad laukuose rasta 82 mm minosvaidžio mina. Sprogmuo buvo sunaikintas vietoje.
 
Rugsėjo 20–22d. žemė išmetė dar du sprogmenis Kudirkos Naumiesčio seniūnijoje. Rugsėjo 20 d. rastą Braškių kaime minosvaidžio miną 72 mm išminuotojai sunaikino vietoje, o rugsėjo 22 d. sunaikintas vietoje 75 mm artilerijos sviedinys Kubilėlių kaime.

Rugsėjo 21 d. išminuotojai vyko į Šakių seniūnijos Išdagų kaimą, kur buvo pranešta, kad rastas daiktas, panašus į sprogmenį. Atvykę J. Vitkaus inžinerinio bataliono išminuotojai rankinę granatą F1 sunaikino vietoje.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.