Prisistatė naujasis policijos viršininkas

kvederevicius
Nuotr. Naujasis, laikinai policijos komisaro pareigas einantis Aušrys Kvederevičius tikisi nuoširdaus bendradarbiavimo su rajono vadovais bei kitomis institucijomis.

Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Nuo pirmadienio Šakių rajono policijos komisariato viršininko pareigas laikinai pradėjo eiti Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Operatyvaus valdymo skyriaus viršininkas Aušrys Kvederevičius, pakeitęs nuo 2013 m. komisariatui vadovavusį Mindaugą Akelaitį.

Marijampolės apskrities VPK viršininko įsakymu nuo rugsėjo 4 d. laikinuoju rajono policijos komisariato viršininku paskirtas VPK Operatyvaus valdymo skyriaus viršininkas 36-erių Aušrys Kvederevičius, kurį pirmadienį pas savivaldybės merą Edgarą Pilypaitį palydėjo Marijampolės apskrities VPK viršininko pavaduotojas Harimantas Poškevičius bei rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus viršininkė Ramunė Girdauskienė.

H. Poškevičius informavo, kad M. Akelaitis buvo pakviestas laikinai vadovauti Policijos departamento Viešosios policijos valdybai. M. Akelaitis Šakiuose dirbo penkerius metus. 2012 m. birželio pradžioje jis buvo paskirtas laikinuoju Šakių rajono policijos komisariato viršininku, o nuo 2013 m. kovo, laimėjęs atranką, M. Akelaitis tapo komisariato vadovu penkerių metų kadencijai.

A. Kvederevičius rajono policijos pareigūnams vadovaus tris mėnesius. Pasak H. Poškevičiaus, A. Kvederevičius yra vienas geriausių vadovų Marijampolės apskrityje, turintis ilgametę Operatyvaus valdymo padalinio vadovo patirtį.

„Šakių policijos komisariato kolektyvas yra brandus, labai patyrę yra dviejų skyrių vadovai – Ramunė Girdauskienė ir Ingrida Pranskaitienė, todėl manau, kad vieninga komanda leis naujajam vadovui tinkamai vykdyti veiklą“, – kalbėjo H. Poškevičius.
Policijos vadovams ir pareigūnams tenka daug bendrauti su savivaldos atstovais. Pasak mero, iki šiol tas bendravimas vyko sėkmingai. Tokio bendravimo tikimasi ir iš naujojo policijos vadovo.

„Iki šiol su rajono policijos vadovais ir darbuotojais siejo abipusis tarpusavio supratimas. Kartu su policijos pareigūnais bei socialiniais darbuotojais lankėmės visose seniūnijose ir kartu nusibrėžėme bendras darbo gaires. Norėtume ir toliau tęsti šį bendradarbiavimą“, – kalbėjo meras ir gerų žodžių negailėjo Šakių bendruomenės pareigūnei Aušrai Mockevičiūtei.

Mero žodžiais, ši pareigūnė aktyviai įsijungusi į bendruomeninę veiklą, policijos rėmėjų telkimą, įvairių prevencinių projektų organizavimą ir kita. Tiesa, meras pasigedo aktyvesnio policijos prevencinio darbo renginiuose.

H. Poškevičius patarė, kad savivaldos atstovai nuolat komunikuotų su policija ir išsakytų pastebėjimus apie netinkamai tarnybų atliktus darbus. Jis priminė, kad piliečiai, pastebėję pažeidžiančius viešąją tvarką asmenis, skubiai informuotų policiją, kuri, jo žodžiais, sureaguos operatyviai.

Naujojo vadovo viena iš darbo gairių bus kelti policijos pareigūnų kvalifikaciją. Susitikime pareigūnai pasakojo, kad, pavyzdžiui, Jurbarke komisariato vadovas susitinka su verslo atstovais ir aptaria saugumo problemas ir pan. Naujasis komisaras pareiškė norą susitikti su rajono švietimo įstaigų vadovais. Taip pat susitarta, kad A. Kvederevičius dalyvaus ir kai kuriose savivaldybės sudarytų komisijų veiklose.

Šiuo metu neveikia Marijampolės VPK tinklapis, kuris startuos atsinaujinęs. O nuo rugsėjo 11 d. pradės veikti „Facebook“ paskyra „Marijampolės apskrities vyriausiasis policijos komisariatas“, paskyroje bus dedama aktuali informacija iš visų Marijampolės apskrities teritorinių policijos komisariatų.

Mero patarėja Violeta Simonavičienė išreiškė norą, kad naujasis vadovas rastų galimybę dalyvauti savivaldybės tarybos posėdžiuose ir susitikti su savivaldybės tarybos nariais.

„Jei pakviesite, dalyvausiu. Bendrauti su savivalda teko daug. Marijampolės savivaldybėje nuo 2007 m. dirbau su vaizdo stebėjimo sistema, užtikrinau saugumą didžiuosiuose miesto renginiuose, taip pat dirbau ekstremalių situacijų komisijoje. Pas mus į Marijampolės VPK Operatyvaus valdymo skyrių informacija patekdavo pirmiausiai ir į ją reikėjo kuo operatyviau sureaguoti“, – kalbėjo A. Kvederevičius ir pridūrė, kad tikisi nuoširdaus bendradarbiavimo su savivaldybe ir mano, kad tik tuomet galima daugiau nuveikti ir bendrai kurti saugesnę aplinką.

Meras pasidžiaugė, kad policija šiandien tapo labiau matoma. Pasak mero, galbūt didesnį dėmesį reikėtų atkreipti į jaunimo susibūrimo vietas, įrengti daugiau vaizdo stebėjimo kamerų.

Ar naujas laikinasis komisariato vadovas A. Kvederevičius liks vadovauti rajono policijos pareigūnams, priklausys ir nuo M. Akelaičio, ar jis liks dirbti Policijos departamente, ar grįš dirbti į Šakius.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.