Policija minėjo profesinę šventę

policija misios
Nuotr. Pirmadienį Šakių Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje aukotos šv. Mišios už policijos pareigūnus.


Policijos (Angelų sargų) dieną paminėjo ir Šakių rajono policijos komisariato pareigūnai. Jaunieji policijos rėmėjai dalyvavo žygyje, policijos komisariate vyko moksleivių proto mūšis,  pasižymėjusiems policininkams Marijampolėje buvo įteikti apdovanojimai. Pirmadienį už pareigūnus aukotos šv. Mišios.
 
Rugsėjo 22 d. jaunieji policijos rėmėjai, suburti Šakių bendruomenės pareigūnės Aušros Mockevičiūtės, kartu su jaunaisiais pasieniečiais, Šakių „Varpo“ ir Kidulių pagrindinės mokyklos moksleiviais leidosi į žygį „Knygnešių takais“. Trisdešimties jaunuolių ir juos lydinčių suaugusių būrys nužygiavo daugiau kaip 16 km nuo Sudargo iki Kidulių. Žygį vedęs Ričardas Žilaitis supažindino su Sudargo krašto istorija bei šio krašto knygnešiais. Žygio metu jaunuoliai nešė pasislėpę knygas, turėjo jas apsaugoti nuo kelyje sutiktų rusiškai kalbančių žandarų ir netikėtai sutiktų pasieniečių bei padėti komandose esantiems draugams įveikti kliūtis. Per keturias valandas atžygiavę į Kidulių dvarą, žygeiviai buvo pamaitinti karštu maistu, apdovanoti atminimo dovanėlėmis.

Rugsėjo 27-ąją rajono policijos komisariate vyko moksleivių proto mūšis „Ką žinai apie policiją?“ Jaunuolių komandos turėjo atsakyti į dvidešimt bendruomenės pareigūnės A. Mockevičiūtės paruoštų klausimų apie policijos istoriją, atliekamas funkcijas, policijos pareigūnų uniformą, atsakomybę, naudojamas spec. priemones ir kt. Nors ne visi klausimai buvo lengvai įkandami, jaunuoliai parodė tikrai neblogas žinias, proto mūšio nugalėtojai buvo apdovanoti prizais ir diplomais.

Rugsėjo 29 d. Marijampolės Šv. Vincento Pauliečio bažnyčioje vyko Marijampolės apskrities policijos pareigūnų šventinis pagerbimas. Už nepriekaištingą ir pavyzdingą tarnybinių pareigų atlikimą, pasiektus rezultatus stiprinant teisėtvarką Policijos dienos proga Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Mindaugas Baršys apdovanojo ir penkis Šakių rajono policijos pareigūnus.

I laipsnio policijos pasižymėjimo ženklas „Už nepriekaištingą tarnybą“ įteiktas Dianai Balaišienei (Veiklos skyriaus vyriausiajai tyrėjai) ir Romui Kymantui (Reagavimo skyriaus vyriausiajam patruliui), III laipsnio policijos pasižymėjimo ženklu „Už nepriekaištingą tarnybą“ apdovanota Loreta Aleknavičienė (Veiklos skyriaus vyresnioji tyrėja). Vardinė dovana įteikta Mantui Pranaičiui (Reagavimo skyriaus vyresniajam tyrėjui), o Šakių rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus vyriausiajam tyrėjui Česlovui Besarabovui skirtos 3 dienos papildomų atostogų.

Pirmadienį Šakių Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje rinkosi rajono policijos pareigūnai. Čia buvo aukojamos Mišios už sunkų, rizikingą bei pasiaukojamą darbą dirbančius policijos pareigūnus. Rajono pareigūnai primena žmonėms, kad šalia yra tam, kad gintų, saugotų ir padėtų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.