Pasivažinėjimas kainavo brangiai

25-erių mergina trejiems metams neteko teisės vairuoti automobilio, nes vairavo transporto priemonę būdama neblaivi.

Šakių seniūnijos gyventoja I. V. balandžio 14 d. su pažįstamais namuose vakarojo. Kompanija vartojo alkoholį, o kai prireikė nuvažiuoti parsivežti sesers draugo, sėdo į šakiečiui A. Š. priklausantį automobilį „Audi 80“. Pasak kaltinamosios, prie vairo sėdo jos sugyventinis K. S., o ji priekinėje keleivio vietoje. Prie Baltkojų miško jie sutiko sesers draugą, kuris atsisėdo ant galinės sėdynės ir visa kompanija pasuko atgal į namus. Anot I. V., jie pamatė iš priekio atvažiuojančio automobilio šviesas, mergina teisme teigė iš pradžių nesupratusi, kad tai policijos automobilis. Teismui ji pasakojo, kad „Audi 80“ vairavo jos sugyventinis, kuris likus maždaug 20 metrų iki atvažiuojančio automobilio suprato, kad tai pareigūnai ir sugyventinis sutriko, nesusivokė, kaip elgtis, traukėsi į dešinį kelio kraštą ir nuslydo nuo kelio į griovį. Jos žodžiais, sugyventinis pasakė „lipk, lipk“ ir ji nesuprato, kur jai lipti, bet greitai atsisėdo į vairuotojo vietą, o sugyventinis į priekinę keleivio vietą. Pasak merginos, prie automobilio priėjo pareigūnai ir ją iš automobilio ištraukė.
 
Pareigūnai gavę pranešimą, jog keletas jaunuolių su raudonos spalvos „Audi 80“ važinėja Baltkojų miško keliuku, reagavo į šį įvykį. Pamatę automobilį, policijos pareigūnai įjungė švyturėlius, ilgąsias žibintų šviesas, kad būtų apšviesti automobiliu važiuojantys asmenys. Prasilenkiant automobiliams „Audi 80“ nuvažiavo nuo kelio ir išlipę iš automobilio jaunuoliai bandė pabėgti, bet pareigūnų buvo sugrąžinti į automobilį, o vairuotoją pasisodino į policijos automobilį. Policijos pareigūnai patvirtino, jog automobilį vairavo kaltinamoji I. V. Šakių ligoninėje merginai buvo nustatytas 1,73 prom. girtumas.

Kaltinamoji I. V. kaltės nepripažino ir nurodė, kad automobilio ji nevairavo.

Kaltinamosios sugyventinis K. S. tikino, kad tai jis vairavo automobilį, o kai nuvažiavo į griovį ir vanduo pradėjo bėgti į vidų, jie apsikeitė su sugyventine I. V. vietomis. Teisme teigė, kad neįsivaizduoja, kaip jis ten atsirado. Taip pat teigė, kad buvo blaivus.

Mašinos savininko A. Š. parodymai skyrėsi – iš pradžių teismui sakė, kad mašinos rakteliai buvo jo striukės kišenėje, vėliau, kad juos padavė pasaugoti vienai iš kompanijoje buvusių merginų. Teisme jis nurodė, kad nežino, kas automobiliu išvažiavo, nes jis tuo metu miegojo.

Skirtingus parodymus davė ir kiti liudytojai, ypač apie tai, kas ir kur sėdėjo automobilyje.

Šakių rajono apylinkės teismas liepos 20d. nuosprendžiu I. V. pripažino kalta padarius nusikaltimą ir skyrė 20 parų arešto bausmę bei uždraudė vairuoti transporto priemones trejiems metams. Konfiskuotas ir A. Š. priklausantis automobilis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.