Sulaikyti sukčiavimu įtariami asmenys

Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Šakių rajono policijos komisariato pareigūnai gruodžio 8 d., suorganizavę pasalą, sulaikė sukčiavimu įtariamus keturis asmenis.

Kaip teigė policijos pareigūnai, šįkart sukčiai taip pat veikė „geru, laiko patikrintu“ metodu. Kudirkos Naumiesčio sen. Panovių k. 62-ejų metų gyventojai į laidinį telefoną paskambino daktaru prisistatęs vyras ir moteriai pranešė, kad jos sūnus nustūmė nuo laiptų mergaitę, kuriai lūžo kairysis kaukolės pamatas. Kad nepraneštų policijai, reikalingi 7 tūkst. eurų.
 
Paaiškėjo, kad į šiuos namus sukčiai skambina ne pirmą kartą, jų gyventojai niekada į kalbas nesileisdavo. Tačiau, pabodus tokiems skambučiams, panoviškiai šįkart nusprendė elgtis kitaip. Kol moteris kalbėjosi su tariamu daktaru, jos vyras mobiliuoju telefonu paskambino Bendruoju pagalbos telefonu 112 ir sūnui, kuris patikino, kad jokia nelaimė nėra nutikusi.

Tuo metu moteris, tempdama laiką ir laukdama policijos, derėjosi su „daktaru“, sakė, jog 7 tūkst.  neturi, bet 2500 eurų surinktų. Sukčiai taip pat buvo linkę tęsti laiką, kad spėtų atsiųsti „kojas“ (telefoninių sukčių žargonu taip vadinami bendrininkai). Moteris kantriai, paprašyta „daktaro“, į telefono ragelį diktavo banknotų numerius. Netrukus atvyko ir pareigūnai (automobilį pastatė nuošalioje, nepastebimoje vietoje) ir dabar jau sukčių laukė visi kartu. Moteriai dar bediktuojant banknotų numerius, į namus atėjo nepažįstamas vyras pasiimti pinigų. Čia pat policija jį sulaikė.

Paaiškėjo, kad automobiliu „Opel Sintra“ (1998 m.) atvažiavo net keturi Jurbarko r. Vertimų k. gyventojai – du vyrai (vienas gimęs 1970 m., kitas – 1974 m., šis asmuo ne kartą teistas už vagystes, sukčiavimus ir nužudymą) ir dvi merginos. Abu vyrai sulaikyti, merginos apklaustos. Automobilis taip pat sulaikytas. Šiuo metu vyksta tyrimas.

Policijos duomenimis, tai jau antras sukčių sulaikymas Marijampolės apskrityje gruodžio mėnesį – gruodžio 2 d. įtariamus sukčiavimu asmenis sulaikė Vilkaviškio policija.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.