Padegtos padangos – protestas prieš varžybas?

padangos bliuviskiai
Nuotr. Skaičiuojama, kad galėjo sudegti apie tūkstantis padangų. Dėl įtariamo padegimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Šį šeštadienį Bliuviškių aerodrome vyks „Bliuviškring 2018“ varžybos. Jaunimas dėjo daug pastangų, kad tinkamai paruoštų trasą, rinko padangas, tačiau sekmadienio naktį, kaip įtariama, jas kažkas padegė.
 
Spėjama, kad tai tyčinis padegimas, dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas. Priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba pranešimą apie gaisrą gavo 1.36 val. Maždaug per valandą jis buvo užgesintas. Pirmadienio vakare, apie 19 val., kaip teigia ugniagesiai, padangos dar kartą įsismilko. Skaičiuojama, kad įvykio metu sudegė apie tūkstantis padangų.

Gytis Matusevičius, vienas iš „Bliuviškring“ organizatorių, sako, kad priešų tikrai neturi, tačiau spėja – gal taip vietiniai protestuoja prieš varžybas, jų metu kylantį triukšmą.

„Net pats nežinau, ar gyventojai, ar kas, bet yra liudytojai, kurie prasilenkė su vienu automobiliu, užfiksavo numerius, o po to degti pradėjo. Viskas perduota policijai“, – tikino G. Matusevičius.

Vaikinas neslėpė apmaudo: „Nesmagu, atrodo, stengies, darai, o kažkas nori tai sugriauti.“ Jis patikino, kad kartais aerodrome susirenka ir chuliganiškai elgiasi jaunimas, o nepasitikėjimo skraistė ir gyventojų pyktis krenta ir ant jų.

„Žinau, kad ir sekmadienį vakare ten kažkas buvo, gėrė, šūkavo, o naktį degti pradėjo“, – mintimis dalijosi pašnekovas.

Nors šis įvykis nemalonus, tačiau G. Matusevičius sako, kad tai nesutrukdys suplanuotų varžybų, kurios aerodrome vyks jau šį šeštadienį.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.