Pasieniečių žvejų varžybose prizininkais tapo ir naumiestiečiai

Pagėgių savivaldybės Šakininkų kaime, ant Nemuno senvagės ledo, Pagėgių pasienio rinktinės pasieniečių surengtose poledinės žūklės varžybose antroji vieta atiteko Kudirkos Naumiesčio pasienio užkardos komandai.

Kaip informavo Valstybinės sienos apsaugos tarnyba, poledinės žūklės varžybose iš viso varžėsi 13 komandų – pareigūnai ir valstybės tarnautojai iš Pagėgių pasienio rinktinės štabo, Kriminalinės žvalgybos skyriaus, kurie sudarė net 2 komandas, taip pat Bardinų, Vileikių, Plaškių, Specialiosios paskirties komandos, Viešvilės, Rociškių, Kudirkos Naumiesčio, Vištyčio, Šilgalių ir Kybartų užkardų.

Varžybos vyko pagal mėgėjiškos žūklės taisykles, po keturių valandų teisėjai ėmėsi sverti laimikį, o renginio dalyviai vaišinosi Bardinų pasienio užkardos darbuotojų išvirta kopūstiene.
 
Paaiškėjo, kad Pagėgių pasienio rinktinės poledinės žūklės entuziastai iš ekečių ištraukė 19,84 kg žuvies.

Komandinėje įskaitoje šiemet nugalėjo Pagėgių pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus komanda, jos nariai sugavo 3,11 kg žuvies.

Antroji vieta šiemet atiteko Kudirkos Naumiesčio pasienio užkardos komandos nariams – Vilmantui Petronaičiui, Vygandui Rėklaičiui ir Linui Matulaičiui. Jiems iš ekečių pavyko ištraukti 2,35 kg žuvies. Trečią vietą šiemet, kaip ir pernai, iškovojo Kybartų pasienio užkardos komanda, sugavusi 2,35 kg žuvies.

Asmeninėje įskaitos čempionu tapo Kriminalinės žvalgybos skyriaus komandos narys Rimas Ubartas. Jis ištraukė 1,87 kg laimikio.

Daugiausia žuvies (net 30 žuvyčių) iš ekečių ištraukė Kudirkos Naumiesčio pasienio užkarda.

Didžiausią žuvį (0,670 kg karšį) ištraukė kriminalistas Tomas Jasas.

Šiais metais tradicinės poledinės žūklės varžybos buvo ypatingos, nes vyriausiasis varžybų teisėjas Bardinų pasienio užkardos vadas Giedrius Ranonis nuolat svarstė galimybę sutrumpinti varžybų laiką dėl dalyvių saugumo, nes oro sąlygos diktavo savo taisykles: atlydys ir pliusinė oro temperatūra tirpdė ledą. Nuolat buvo tikrinamas ledo storis skirtingose vietose. Varžybų organizatoriai buvo pasirūpinę gelbėjimo priemonėmis, tačiau šį kartą jų neprireikė.

Komandinių ir asmeninių varžybų nugalėtojus bei prizininkus vyriausiasis varžybų teisėjas G. Ranonis apdovanojo taurėmis, medaliais, diplomais ir prizais.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.