Saugumo užtikrinimui – policijos prevencinės priemonės

Praėjusią savaitę Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Šakių rajono policijos komisariato (PK) pareigūnai vykdė policines prevencines akcijas, skirtas eismo saugumo užtikrinimui. Saulėtą, tačiau labai šaltą pirmadienio rytą Šakių rajono PK Veiklos skyriaus pareigūnai Lukšiuose ir Šakių mieste vykdė akciją „Kiekvienas yra pėsčiasis“.

Pasak Šakių bendruomenės pareigūnės Aušros Mockevičiūtės, šios akcijos metu buvo stebima, kaip pėstieji laikosi Kelių eismo taisyklėse numatytų reikalavimų: kaip pereina gatvę pėsčiųjų perėjose ir ten, kur jų nėra, ar eina numatyta kelio puse.
 
„Gal pėsčiuosius drausmino stingdantis šaltukas, o gal tarnybinis automobilis, tačiau pareigūnai nustatė tik keletą pažeidėjų. Policijos pareigūnai kalbino pėsčiuosius, dėkojo už Kelių eismo taisyklių laikymąsi, tikrino tų, kurie suklydo, Kelių eismo taisyklių žinias, tačiau nieko nebaudė, o dovanojo po atšvaitą“, – pasakojo pareigūnė.

Vykdant neblaivių vairuotojų, privalomų saugos priemonių naudojimosi, akcizais apmokestinamų prekių naudojimo, kitų eismo dalyvių daromų teisės pažeidimų kontrolę, kovo 3 d. buvo vykdomos policinės priemonės Girėnų kaimo bei Griškabūdžio seniūnijos ribose. Minėtos akcijos metu buvo patikrinta virš 100 lengvųjų automobilių. Girėnų kaimo ribose nustatyti septyni pažeidėjai: penkiems asmenims surašyti protokolai pagal LR administracinių nusižengimų kodekso (ANK) 417 str. 8 d., t. y. už minėtame kodekse nenumatytus Kelių eismo taisyklių pažeidimus; vienam asmeniui surašytas protokolas pagal LR ANK 415 str. 2d. (transporto priemonių, kurios nustatyta tvarka neįregistruotos (neperregistruotos) arba be privalomosios techninės apžiūros, arba turi gedimų, dėl kurių pagal Kelių eismo taisykles draudžiama važiuoti, arba kurių padangos neatitinka nustatytų techninių ar padangų naudojimo reikalavimų). Taip pat nustatytas vienas asmuo, kuris vairavo transporto priemonę būdamas neblaivus.

Griškabūdžio miestelyje nustatyta 13 pažeidėjų: septyniems asmenims surašyti protokolai pagal LR ANK 417 str. 8 d., trys asmenys nubausti pagal LR ANK 484 str. 1 d., už alkoholinių gėrimų vartojimą automobilių salonuose, taip pat surašytas vienas administracinių nusižengimų protokolas už alkoholinių gėrimų turėjimą ar vartojimą, kai tai daro jaunesni kaip 20 metų asmenys, bei vienas protokolas už viešosios rimties trikdymą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.