Paskirtas naujas vadas

naujokas redas
Nuotr. Redas Naujokas darbą naujose pareigose pradėjo nuo trečiadienio.


Sieną su Rusija saugančios Šilgalių užkardos (Slavikų sen.) vadu tapo majoras Redas Naujokas. Pasieniečių vado generolo Renato Požėlos įsakymu darbą naujose pareigose jis pradėjo nuo trečiadienio, balandžio 11 dienos.
 
Naujas VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Šilgalių pasienio užkardos vadas 42-ejų R. Naujokas turi 20-ies metų vidaus tarnybos stažą. Valstybės sienos apsaugos sistemoje jis tarnauja nuo 2000 m., kuomet buvo paskirtas tuometinės Pagėgių pasienio policijos rinktinės Slavikų užkardos Sargybų būrio pasieniečiu.

Vėliau R. Naujokas užėmė įvairias pareigas šios rinktinės Slavikų bei Šilgalių užkardose. Pastaruoju metu jis dirbo Šilgalių užkardos vyriausiuoju specialistu.

Anksčiau Šilgalių užkardai vadovavęs majoras Ramūnas Maksvytis išėjo į pensiją.

VSAT Pagėgių pasienio rinktinei pavaldi Šilgalių užkarda saugo 24 km sienos ruožą su Rusijos Kaliningrado sritimi Šakių rajone. Joje dirba apie keturiasdešimt pasieniečių.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.