Varžėsi žūklės varžybose

Birželio 8 d. Rusnėje Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių pasienio rinktinė organizavo tradicines pareigūnų ir darbuotojų sportinės žūklės varžybas. Jose dalyvavo 14 žvejų komandų, tarp kurių buvo ir Rociškių, Kudirkos Naumiesčio, Šilgalių pasienio padalinių pasieniečiai.

Nuo ankstyvo ryto prie Skirvytės upės vykusios varžybos truko keturias valandas, per kurias sugauta 71,11 kg žuvies. Pernai per tas pačias varžybas sugauta 69,43 kg žuvies. Dvidešimt pirmą kartą VSAT Pagėgių pasienio rinktinės surengtose varžybose žvejai galėjo naudoti bet kokius augalinius ir gyvulinius masalus ir pašarus, išskyrus gyvas žuveles. Kibo gana nedideli žuveliokai – raudės, šapalai, pūgžliai ir kt. Varžybų teisėjai suskaičiavo, kad penktadienį iš viso Skirvytės upėje buvo pagauta 879 žuvys, vidutinis vienos žuvies svoris 0,08 kg.
 
Daugiausia žuvies varžybose, skaičiuojant kilogramais, ištraukė Linas Matulaitis, jis atstovavo Kudirkos Naumiesčio pasienio užkardos komandai. Teisėjai pasvėrė ir konstatavo, kad Lino pagautos žuvies svoris – 5,3 kg.

Komandinių ir asmeninių varžybų prizininkus apdovanojo rinktinės vado funkcijas atliekantis Pagėgių rinktinės vado pavaduotojas Rimantas Petrauskas. Geriausiems žvejams buvo įteiktos taurės, medaliai, rinktinės diplomai, suvenyrai ir rėmėjų įsteigti prizai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.