Brolis užpuolė brolį

Sintautų seniūnijos gyventojas susiginčijęs su broliu jį aptalžė. Negana to, jo automobilyje buvo rasta galimai narkotinės medžiagos.

Praėjusių metų spalio 19 d. K. M. nuvyko į brolio sodybą. Teisme jis prisipažino, kad pirmas sudavė smūgį broliui, mat susipyko dėl automobilio. K. M. neigė, kad konflikto metu buvo apsvaigęs, nurodė, kad nusikaltimo dieną jam buvo atliktas medicininis patikrinimas, o tušti paketėliai, rasti automobilyje, yra likę po apsilankymo Danijoje. Vyriškis teigė, kad nuoširdžiai gailisi dėl padarytų veikų, nori būti atleistas nuo bausmės pagal laidavimą, nes civilinį ieškinį patenkino, kiek galėjo, t.y. atlygino 300 eurų.  
 
Nukentėjusysis R. M. teisme pasakojo, kad santykiai su broliu pablogėjo maždaug prieš šešerius metus, kai jį įleido gyventi į savo namus, kuriuos, jo žodžiais tariant, brolis pavertė narkotikų laboratorija. Anot vyriškio, nusikaltimo dieną brolis atvažiavęs į namus pradėjo nerišliai rėkauti, kad „padės į vietą“, galimai buvo apsvaigęs nuo narkotikų, pradėjo muštis, spyrė koja, tada pastūmė draugę, išgąsdino vaikus. Vėliau sėdo į automobilį, o nukentėjusysis paskambino policijai.

Teisme R. M. tvirtino, kad patyrė ne tik fizinį skausmą, bet dar ir negalėjo kurį laiką dirbti, todėl neteko pajamų ir patyrė moralinių bei dvasinių išgyvenimų, dėl kurių pablogėjo sveikata. Nukentėjusysis tikėjosi, kad brolis atsiprašys, todėl iš pradžių ieškinio nepareiškė, bet brolis neatsiprašė, tik pagrasino, jei papulsiąs į kalėjimą, grįžęs R. M. nužudysiąs. Nukentėjusysis patvirtino, kad prieš pat teismą brolis pervedė 300 eurų.

Specialistai ištyrė, kad K. M. automobilyje rasta narkotinės medžiagos pėdsakų, įvykio metu kaltinamasis išgėręs nebuvo. Teismas konstatavo, kad nėra pakankamai duomenų, jog K. M. įvykio metu buvo apsvaigęs nuo narkotinių medžiagų.

Teismas K. M. skyrė galutinę bausmę – šešis mėnesius viešųjų darbų. Per mėnesį jis turės neatlygintinai dirbti po 20 valandų visuomenės labui. Taip pat jam teks sumokėti brolio pateiktą civilinį ieškinį 500 eurų bei 600 eurų bylinėjimosi išlaidas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.