Teismas patvirtino veiklos teisėtumą

Lietuvos Aukščiausiojo Teismo civilinių bylų skyriaus teisėjų kolegija rugpjūčio pabaigoje priėmė neskundžiamą nutartį, kuri dar kartą patvirtino Marijampolės apskrities atliekų tvarkymo centro (MAATC) veiklos teisėtumą ginant viešąjį interesą.

UAB „VSA Vilnius“ teismuose bandė įrodyti, kad MAATC, 2017 m. viešojo pirkimo būdu pirkęs mišrių komunalinių atliekų surinkimo Marijampolės regiono teritorijoje ir jų transportavimo į apdorojimo įrenginius paslaugas, nugalėtoją nustatė pažeidžiant viešojo pirkimo sąlygas.
 
MAATC atliekų surinkimo ir jų transportavimo paslaugų teikimo sutartį pasirašė su UAB „Ecoservice“, kuri pasiūlė mažiausią paslaugos kainą – ją teikti už 8 mln. 192 tūkst. eurų, UAB „VSA Vilnius“ dalyvavo šiame konkurse, tačiau jų pasiūlymo kaina – beveik 11 mln. eurų.

UAB „VSA Vilnius“ kreipėsi į teismus ir prašė panaikinti MAATC sprendimą dėl viešojo pirkimo konkurso nugalėtojo. Lietuvos Aukščiausiojo Teismo kolegijos nutartis šį teisminį ginčą pabaigė galutinai – ji neskundžiama. „Ecoservice“ jau nuo pavasario teikia atliekų surinkimo ir transportavimo paslaugas visose Marijampolės apskrities savivaldybėse.

Tai ne pirmas Marijampolės apskrities atliekų tvarkymo centrui palankus teismų sprendimas šiemet. Kauno apygardos teismas pripažino, kad MAATC teisėtai nutraukė sutartį su Mechaninio biologinio atliekų apdorojimo įrenginių (MBA) operatore bendrove „NEG Recycling“.

„NEG Recycling“ nesilaikė sutarties ir nevykdė jos reikalavimų, MAATC nutraukus sutartį su šia bendrove, ji pradėjo teismuose reikalauti, kad sutarties nutraukimas būtų pripažintas neteisėtu. Dabar MBA veiklą perėmė pats MAATC, įrenginiai dirba sėkmingai, pasiekti daug geresni atliekų rūšiavimo rezultatai.

2017 m. MAATC laimėjo dvi bylas prieš Aplinkos projektų valdymo agentūrą, administruojančią su Europos Sąjungos parama vykdomus MAATC projektus. Teisme buvo įrodyta, kad projektai vykdyti tinkamai, ginčas dėl 280 tūkst. eurų sumos išspręstas MAATC naudai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.