Kidulių ugniagesiams – gaisrinis automobilis

gaisrine kiduliuose
Nuotr. Šlieniavos Švč. Mergelės Marijos apsilankymo bažnyčios klebonas Antanas Mickevičius pašventino vakarietiškos komplektacijos gaisrinį automobilį, su kuriuo Kidulių ugniagesiai jau tris kartus gesino gaisrus.

Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Rugsėjo 14 d. Kiduliuose pašventintas gaisrinis automobilis „Iveco Magirus“, kuriuo į iškvietimus vyks Šakių rajono savivaldybės Priešgaisrinės tarnybos Kidulių ugniagesių komanda. Ceremonijoje dalyvavo rajono vadovai, kolegos ugniagesiai gelbėtojai iš Jurbarko. „Iveco Magirus“ kainavo apie 17 tūkst. eurų, lėšas iš biudžeto skyrė rajono savivaldybės taryba.

Praėjusį penktadienį puikios nuotaikos netrūko Kidulių dvaro kieme: Kidulių ugniagesių komanda gavo iš Vokietijos pargabentą „Iveco Magirus“ gaisrinį automobilį.

Šlieniavos Švč. Mergelės Marijos apsilankymo bažnyčios (Kauno raj.) klebonas Antanas Mickevičius pašventino gaisrininkų automobilį, linkėjo būti atsargiems ne tik važiuojant juo, bet ir gesinant gaisrus.

„Ugniagesio gelbėtojo profesija yra garbinga. Lai šis automobilis tarnauja žmonių gerovei, darbui ir pagalbai, lai šventasis Kristoforas saugo tuos, kurie juo naudosis“, – kalbėjo dvasininkas.

Šakių rajono savivaldybės Priešgaisrinės tarnybos viršininkas Gintautas Vedegys pirmiausiai padėkojo rajono vadovams už skiriamą didelį dėmesį ugniagesiams.

„Prieš trejus metus atėjęs dirbti radau prastą transporto ūkį, tačiau, bendraujant su savivaldybe ir ieškant galimybių, radome būdus, kaip jį nuolat gerinti. Šiais metais gavę lėšų iš savivaldybės bei padedant rėmėjams, įsigijome du automobilius, už tai tariame jiems nuoširdų ačiū“, – kalbėjo G. Vedegys.

Rajono savivaldybės meras Edgaras Pilypaitis kalbėjo, kad Kidulių ugniagesiai it angelai sargai saugo žmonių gyvybes, dirba prevencinį darbą, atsitikus nelaimei, skuba žmonėms padėti.

„Džiaugiuosi tarnybos vadovo G. Vedegio darbu, kuris iš konsoliduotų valstybės, savivaldybės lėšų pritraukiant ir privačių rėmėjų lėšas įsigyijo vakarietiškos komplektacijos gaisrinius automobilius. Dėkoju už motyvuotos komandos sukūrimą. Ne be reikalo visuomenė ugniagesiais pasitiki labiausiai“, – kalbėjo meras. Jam pritarė ir rajono vicemeras Bernardinas Petras Vainius, kuris linkėjo, kad įsigyto automobilio rezervuare niekada nepritrūktų vandens.

Sveikinimo žodį taręs Jurbarko priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Tomas Statkus pasidžiaugė, kad ugniagesių technika atnaujinama, nors ir ne visai naujomis mašinomis, bet žymiai geresnėmis. Svečias padėkojo už kiduliečių ugniagesių bendradarbiavimą gesinant gaisrus Jurbarke, dovanojo Kidulių ugniagesių komandai gesintuvą.

„Automobilis yra tik priemonė pasekmėms likviduoti, linkiu, kad padirbėtumėt dar ir prevenciškai, kad žmonės suprastų, jog reikia saugoti save, savo turtą, todėl dovanoju dūmų jutiklį, skleiskite žinią žmonėms apie jo svarbą“, – sakė Marijampolės apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Virginijus Rekešius.

Anot kalbėjusio savanorio ugniagesio gelbėtojo Dariaus Ufarto, gerai atlikti gelbėjimo darbus, kokybiškai gesinti gaisrą galima tik apsirūpinus šiuolaikiška gelbėjimo ir gaisro gesinimo įranga.  Kidulių seniūnijos gyventojų vardu ugniagesiams gelbėtojams padėkojo ir Kidulių seniūnas Mindaugas Mykolaitis.

Pasak kalbinto Kidulių ugniagesių komandos ugniagesio Vytauto Mačaičio, automobilis „Iveco Magris“ jiems buvo perduotas rugpjūčio mėnesį, dar teko jame sukomplektuoti gesinimo įrangą. Jau dvi savaitės jis eksploatuojamas, ugniagesiai tris kartus važiavo gesinti gaisrų. Nors automobilis pagamintas prieš maždaug 30 metų, bet vis dar puikios būklės ir kur kas geresnis už seną rusišką ZIL markės mašiną, kurią kiduliečiai turėjo iki šiol.

25 tūkst. eurų gaisrinių automobilių įsigijimui iš biudžeto skyrė rajono savivaldybės taryba. Padedant rėmėjams, jau įsigytas dar vieną gaisrinis atomobilis, kuris skirtas Lukšių krašto ugniagesiams.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.