Pakeitė auklėjimo priemonę

Vienas nepilnametis Gelgaudiškio seniūnijos gyventojas nesilaikė jam paskirtos auklėjamojo poveikio priemonės – būti vakarais namuose, už tai teismas skyrė 30 val. nemokamų darbų.

Balandžio 18 d. S. P. teismas atleido nuo baudžiamosios atsakomybės ir paskyrė auklėjamojo poveikio priemonę – elgesio apribojimą penkių mėnesių laikotarpiui, įpareigojant tuo laikotarpiu būti namuose nuo 21 val. iki 6 val., jei tai nesusiję su mokslais ar darbu. Jo elgesį kontroliavo Kauno probacijos tarnybos savivaldybių probacijos skyrius. Tačiau S. P. nuolat pažeisdavo teismo jam paskirtus įpareigojimus – būti nustatytu laiku namuose. Jis prisipažino, kad birželio 25 d. nebuvo namuose, už tai buvo įspėtas. Probacijos darbuotojams liepos 12 d. kalbantis su jaunuoliu ir jo globėju, paaiškėjo, kad S. P. sunku būti namuose nuo 21 val., kad jis ilgiau nori būti su draugais, bet pasižadėjo namo grįžti teismo nustatytu laiku, vėl buvo įspėtas dėl auklėjimo priemonės nevykdymo pasekmių. Deja, situacija nesikeitė ir vėliau, jaunuolis laiku negrįždavo, vieną naktį namuose išvis nenakvojo.
 
Atsižvelgiant į tai, kad jaunuolis be pateisinamų priežasčių daro nurodyto įsipareigojimo būti namuose nuo 21 val. iki 6 val. pažeidimus, ir į tai, kad jis nuo priežiūros pradžios du kartus įspėtas, tačiau į įspėjimus nereaguoja, probacijos tarnyba pateikė pasiūlymą auklėjamojo poveikio priemonę pakeisti.

Globėjas patikino, kad visgi jaunuolis labai pasikeitė į gerą pusę – daugiau padeda prie darbų ir apskritai geresnis tapęs.

Probacijos tarnyba kreipėsi į teismą, S. P. paskirtą elgesio apribojimą penkių mėnesių laikotarpiui, įpareigojant tuo laikotarpiu būti vakarais namuose, pakeisti į įpareigojimą neatlygintinai išdirbti 40 valandų iki spalio 1 d. sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos įstaigose ar nevalstybinėse organizacijose, kurios rūpinasi neįgaliaisiais ar kitais pagalbos reikalingais žmonėmis.

Teismas Kauno probacijos tarnybos savivaldybių probacijos skyriaus teikimą dėl auklėjamojo poveikio priemonės pakeitimo tenkino iš dalies ir S. P. auklėjimo priemonę būti vakarais namuose nuo 21 val. iki 6 val. pakeitė ir įpareigojo jaunuolį neatlygintinai išdirbti 30 valandų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.