Rajone išaugo gaisrų skaičius

gaisrai
Lyginant dvejus paskutinius metus, gaisrų skaičius 2018 m. rajone išaugo netgi 40 proc. Pernai rajone kilo 115 gaisrų,  o 2017 m. – 82 gaisrai. 2018 m. kilę gaisrai nusinešė vieno žmogaus gyvybę, dar vienas žmogus buvo sunkiai sužalotas,  2017m. gaisruose žuvo du žmonės ir vienas sunkiai nukentėjo.

Kaip informuoja Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos inspektoriai,  pagrindinė gaisrų priežastis  išlieka neatsargus žmogaus elgesys. Dėl to pernai kilo16 gaisrų, o 2017 m. – 13. Įvairūs elektros įrenginių įrengimo ir eksploatavimo taisyklių pažeidimai pernai sukėlė netgi 30 gaisrų, o 2017 m. 15 gaisrų. Dar viena dažna gaisrų priežastis būna neatsargus rūkymas, dėl jo pernai kilo 11 gaisrų, o ankstesniais metais aštuoni gaisrai. Dėl tyčinės žmonių veikos praėjusiais metais kilo aštuoni gaisrai, o 2017 m. devyni gaisrai. Dėl krosnių, židinių ir dūmtraukių įrengimo ir eksploatavimo reikalavimų pažeidimų praėjusiais metais kilo net 30 gaisrų, o  2017 m. dėl šios priežasties kilo tik 24 gaisrai. Dažniausiai praeitais metais gaisrai kilo dūmtraukiuose (21 gaisras), degė du gyvenamieji namai, 14 ūkinių pastatų, degė 13 lengvųjų automobilių ir kitokių transporto priemonių.  Pernai metais net 13 gaisrų kilo pievose, 13 kartų ugniagesiai vyko gesinti degančių buitinių atliekų konteinerių ir įvairių šiukšlių, penkis kartus vyko gesinti degančių šiaudų ir ražienų. Atvirose teritorijose kilo 36 gaisrai ir išdegė 8,39 pievų, ražienų (2017 m. – 11 tokio tipo gaisrų).

Žiūrint pagal atskiras seniūnijas daugiausiai gaisrų kilo Šakių mieste – 19, Kidulių sen. – 17, Šakių sen. –  14, Lekėčių sen. – devyni, Gelgaudiškio, Kudirkos Naumiesčio ir Plokščių sen. kilo po septynis, Kriūkų, Lukšių ir Sintautų sen. –  po šešis, Barzdų ir Griškabūdžio sen. teritorijose kilo po penkis gaisrus, Slavikų sen. – keturi, Sudargo sen. – vienas, Žvirgždaičių sen. du gaisrai.

Praėjusiais metais daugiausia gaisrų kilo birželio mėnesį (15 gaisrų), sausio, vasario ir gruodžio mėnesiais kilo po 12 gaisrų, kovo mėn. – aštuoni, balandžio mėn. – 11, gegužės ir lapkričio – po 10, liepos, rugpjūčio ir rugsėjo mėn. – po septynis gaisrus ir spalio mėn. – keturi gaisrai.  Gaisringiausias paros laikas buvo 12–19 val.  Be gaisrų gesinimo, ugniagesiai gelbėtojai vyko į 131 kartą atlikti kitus gelbėjimo darbus (2017 m. – 127 kartus).

Siekiant stiprinti gaisrų prevenciją gyvenamajame sektoriuje ir prisidėti prie šiame sektoriuje kylančiuose gaisruose žūstančių žmonių skaičiaus mažinimo, taip pat ugdyti šalies gyventojų gebėjimą saugiai elgtis ekstremaliosios situacijos metu, 2018 m. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento inicijuotos prevencinės akcijos „Gyvenkime saugiai“ metu, Šakių Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai aplankė net 1tūkst. 32 gyvenamuosius būstus. Gyventojams buvo suteikiamos konsultacijos ir patarimai gaisrinės saugos klausimais, kaip pasirengti ir saugiai elgtis ekstremaliosios situacijos metu, atkreipiamas dėmesys į tinkamą kietojo kuro krosnių, dūmtraukių įrengimą ir naudojimą, elektros instaliaciją ar kitus įrenginius, dėl kurių gali kilti gaisras, paaiškinama, kodėl reikalingi autonominiai dūmų signalizatoriai. Ši akcija bus vykdoma ir šiais metais.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.