Ugniagesiai atsikrato senųjų zilų

zil
VšĮ „Šakių rajono savivaldybės priešgaisrinė tarnyba“ grąžina valstybei trisdešimt metų Gelgaudiškio ugniagesių komandai priklausiusį „ZIL-130“. D. Pavalkio nuotr.


Liepos mėnesį posėdžiavusi taryba pritarė VšĮ „Šakių rajono savivaldybės priešgaisrinė tarnyba“ prašymui grąžinti valstybei lig šiol jos naudotą ilgalaikį turtą – gaisrinį automobilį „ZIL-130“.
 
Kaip sako VšĮ „Šakių rajono savivaldybės priešgaisrinė tarnyba“ viršininkas Gintautas Vedegys, gaisrinis automobilis buvo eksploatuojamas Gelgaudiškio ugniagesių komandos, tačiau, šįmet balandžio mėnesį įsigijus apynaujį gaisrinį automobilį „Mercedes-Benz 1222“, senasis „ZIL-130“ yra nebereikalingas. Senojo zilo pagaminimo metai 1990, o jo likutinė vertė šiuo metu 0 eurų, nors automobilio panaudos sutarties terminas – 2025 m. gruodžio 30 d.

Anot įstaigos viršininko, laikyti nusidėvėjusį, paveiktą korozijos gaisrinį automobilį tarnybai ne tik nėra tikslo, bet ir nuostolinga, nes atsarginių automobilių jie turintys ir daugiau. Be to, anot G. Vedegio, automobilis „ZIL-130“ yra tiek paveiktas korozijos, kad iš jo per naktį išlašėdavo apie 800 litrų vandens. Per pastaruosius metus tarnyba įsigijo tris gaisrinius automobilius, kurių vienas teko ir Gelgaudiškio ugniagesių komandai. Kalbant apie kuro sąnaudas ir eksploatacijos išlaidas, jie yra žymiai ekonomiškesni.

Kidulių ugniagesių komandai 2018 m. rugsėjo mėnesį nupirkus apynaujį gaisrinį automobilį „Iveco Magirus“, turėtą senąjį zilą buvo nuspręsta suremontuoti ir laikyti kaip rezervinį. Lukšių ir Gelgaudiškio ugniagesių komandoms nupirkus mersedesus, lig šiol jų naudoti senieji zilai tapo nebereikalingi.  

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.