Gyventojai sunerimo, kad langų tikrintojas yra sukčius

Praėjusią savaitę Šakių policijos komisariato pareigūnai gavo keletą pranešimų iš Griškabūdžio miestelio gyventojų, kad pas juos namuose lankosi asmenys, siūlantys patikrinti gyvenamojo namo langus.

Policijos pareigūnai nedelsiant reagavo į tokius pranešimus ir nuvyko patikrinti asmens, kuris tikrina griškabūdiečių langus. Pasirodo, Griškabūdžio gyventojai fiksavo viską – tiek mašinos numerius, tiek patį asmenį nufotografavo ir pateikė policijai visus duomenis. Policijos pareigūnai patikrino, ar egzistuoja įmonė, kurios atstovu asmuo prisistatinėjo gyventojams, ir ar ji iš tiesų gamina langus. Paaiškėjo, kad įmonė iš tiesų egzistuoja, o tokį reklamos būdą pasirinko jos darbuotojas, norėdamas atrasti naujų klientų. Tačiau Šakių rajono policijos komisariato viršininkas Aušrys Kvederevičius sako, kad visgi gyventojų greitas reagavimas į situaciją yra sveikintinas, nes tokiu būdu pati bendruomenė save apsaugo nuo neteisėta veika užsiimančių asmenų – sukčių. Šį asmenį patikrinę pareigūnai nieko blogo nenustatė – jis skleidė informaciją apie savo įmonės paslaugų spektrą, o tai nėra draudžiama.
 
Policijos pareigūnai pataria reikalauti, kad pas gyventojus atvykę  asmenys prisistatytų ir parodytų asmens dokumentą, darbo pažymėjimą, o apie galimus sukčiavimus pranešti skubios pagalbos numeriu 112. Jei yra galimybė, reikia užfiksuoti įtartiną asmenį ir jo automobilį.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.