Profesinė šventė pareigūnus sukvietė į vieną būrį

peciulytei
Angelų sargų dienos proga apdovanoti geriausi pareigūnai, tarp kurių ir Šakių rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus vyresnioji tyrėja Laimutė Pečiulytė, gavusi pirmojo laipsnio policijos pasižymėjimo ženklą už nepriekaištingą tarnybą. Marijampolės PK nuotr.


Šįmet rajono policijos pareigūnai savo profesinę šventę minėjo dvi dienas – trečiadienį Angelų sargų dienos proga už policijos darbuotojus buvo aukojamos šv. Mišios Šakių Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje, o penktadienį visos apskrities pareigūnai buvo pakviesti į Marijampolės kultūros centrą, kur gausiai apdovanoti už gerą darbą, nuopelnus ir tarnystę žmonėms.
 
Įprastai rajono policijos pareigūnai savo profesinę šventę minėdavo susirinkę į šurmulingą renginį, o atvykę Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkai juos pasveikindavo ir apdovanodavo labiausiai nusipelniusius pareigūnus. Šįmet pareigūnai Angelų sargų dieną minėjo kitaip – spalio 2 d. rinkosi į šv. Mišias, o po jų Šakių policijos komisariate išgėrė kavos, pabendravo siaurame kolegų rate. Anot Šakių policijos komisariato viršininko Aušrio Kvederevičiaus, daugelis vidaus reikalų ministerijai pavaldžių valstybinių institucijų švenčia savo profesines dienas jau centralizuotai, atsisakydami grandiozinių renginių rajonuose, o darbuotojai iš visos apskrities būna sukviesti į vieną renginį. Tiesa, sveikinimų profesinės šventės proga Šakių policijos komisariato pareigūnai sulaukė jau netgi pirmadienį, kai juos pasveikino Gelgaudiškio „Šaltinio“ specialiojo ugdymo centro auklėtiniai, kurie įteikė pareigūnams sukurtą automobilį „Audi“. Naujasis „Audi“, anot vaikų, turėtų papildyti tarnybinių automobilių parką.

Penktadienį Marijampolės kultūros centre vykusioje profesinės šventės minėjimo ceremonijoje buvo pagerbti, paminėti ir apdovanoti labiausiai nusipelnę visos Marijampolės apskrities pareigūnai, tarp kurių buvo ir keletas rajono policininkų. Pirmojo laipsnio policijos pasižymėjimo ženklą nuo Lietuvos generalinio komisaro „Už nepriekaištingą tarnybą“ gavo Šakių rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus vyresnioji tyrėja Laimutė Pečiulytė. Iš keleto Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko Mindaugo Baršio įteiktų padėkų viena teko ir rajono policijos pareigūnui, Reagavimo skyriaus komisarui Irmantui Kutkaičiui. Trys Šakių policijos komisariato pareigūnai buvo paskatinti trimis papildomomis mokamomis atostogų dienomis: Veiklos skyriaus inspektorė Aušra Mockevičiūtė, šio skyriaus vyriausioji komisarė inspektorė Loreta Aleknavičienė bei to paties skyriaus komisaras, vyriausiasis tyrėjas Vidmantas Skeirys.

Praėjusią savaitę sveikindamas pareigūnus su profesine švente Lietuvos generalinis komisaras Linas Pernavas sakė, kad šįmet sukanka 10 metų, kai pareigūnai vadovaujasi  šūkiu „Ginti. Saugoti. Padėti“, kuris reiškia, kad pagrindinė pareigūnų misija tarnauti žmonėms, o Angelų sargų diena – tai ne tik pareigūnų, bet ir visos visuomenės šventė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.