Anglijos kalėjime nešiojo draudžiamus daiktus – už tai sulaukė bausmės

juska paulius
Teisėsaugai įkliuvo Anglijos kalėjime pareigūnu dirbęs ir nelegaliai kraštiečiui talkinęs buvęs šakietis. Cambridgeshire police ir google.maps nuotr.


Portalas anglija.today, skirtas Anglijos lietuviams, bei lietuviški naujienų portalai skelbia apie lietuvį, konkrečiau buvusį šakietį 36-erių Paulių Jušką, kuris nors ir dirbo kalėjime, pats stojo prieš teismą po to, kai kitam kalinčiam tautiečiui nelegaliai perdavinėjo mobiliuosius telefonus, o už tai gavo dosnų atlygį.
 
Skelbiama, kad dar 2017-ųjų vasarą kalėjimo pareigūnas P. Juška susibičiuliavo su tuo metu kalėjusiu lietuviu. P. Juška pasakojo, kad jam pagailo tautiečio – šis beveik nemokėjo anglų kalbos, sunkiai bendravo su kitais nuteistaisiais, todėl kalėjimo prižiūrėtojas jam atnešdavo papildomai maisto, vertėjaudavo per apklausas ar susitikimus su bylos tyrėjais. Po kelių savaičių tokio bendravimo P. Juška sulaukė dabar jau buvusios nuteistojo mylimosios Lijanos Morkeliūnaitės žinutės. 32-ejų moteris, taip pat gyvenusi Peterbore, pasiūlė piniginį atlygį už tai, jei P. Juška kaliniui perduotų mobiliųjų telefonų ar kitų daiktų. Sužinojus, kad kalėjimo prižiūrėtojas užsiima neteisėta veikla, buvo patikrinti ir jo, ir nuteistojo daiktai, tačiau jokių nelegalių daiktų pareigūnai neaptiko. Vis dėlto nusikalstamą veiklą išdavė pareigūno banko sąskaitos. Nuo 2017-ųjų birželio iki tų pačių metų rugsėjo į P. Juškos sąskaitą L. Morkeliūnaitė pervedė 3 tūkst. 275 svarus. Iš viso atlikta 17 pervedimų. Abiem lietuviams pareikšti kaltinimai bendrininkavimu ir neteisėta veikla. Sausio 10d. jiedu stojo prieš teismą ir išgirdo negailestingą sprendimą: P. Juška nuteistas vieneriems metams kalėjimo, o moteris – 16 savaičių kalėjimo, bausmės vykdymą atidedant dvejiems metams. Taip pat L. Morkeliūnaitė gavo 140 valandų viešųjų darbų. Teisme paviešinta, kad tuo metu pareigūnu dirbęs lietuvis turėjo finansinių sunkumų, todėl lengvai ryžosi pelningai, tačiau nelegaliai veiklai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.