Tarėsi, kaip kovoti su rūkymu

Praėjusią savaitę tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatorės Aušros Pavydienės iniciatyva savivaldybėje suorganizuotas tarpinstitucinis pasitarimas dėl prevencinių priemonių prieš moksleivių rūkymą, mat daugėja administracinių nusižengimų, susijusių su tabako, tabako gaminių rūkymu ir jų laikymu ugdymo įstaigų teritorijose.
 
Susirinkime dalyvavo Šakių rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus, Šakių „Varpo“ mokyklos administracijos, Šakių r. policijos komisariato, Visuomenės sveikatos biuro, Marijampolės apskrities Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos atstovai. Informuojama, kad susirinkimo metu buvo aptariamos galimos prevencinės priemonės, svarstoma, kokios jos gali būti taikomos, siekiant efektyvesnės prevencijos mažinant moksleivių rūkymą. Pastebėtos problemos dėl įstatyminių vaikų atstovų abejingumo ir pareigų nevykdymo savo nepilnamečių vaikų atžvilgiu. Atkreiptas dėmesys į atsakomybės taikymą asmenims dėl tabako turėjimo ir vartojimo pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso nuostatas. Susirinkusieji kalbėjo ir apie institucijų bendradarbiavimą, kad būtų sumažintas tabako vartojimas mokyklose. Atsižvelgiant į kontrolės poreikį dėl tarp moksleivių vyraujančių žalingų  įpročių, aptarta galimybė vykdyti prevencinius reidus švietimo įstaigų prieigose ir gretimose teritorijose, taip pat, skatinant atsisakyti žalingų įpročių, ieškoma būdų aktyviau įtraukti mokinius dalyvauti Ankstyvosios intervencijos programoje, kurią vykdo Visuomenės sveikatos biuras. Taip pat nutarta vykdyti projektinę veiklą „Sveikatos ambasadorius“, siekiant įtraukti į prevencinę veiklą pačius nepilnamečius, kad jie patys suprastų tabako vartojimo pasekmes, organizuoti lektorių paskaitas, kurių metu mokiniai, pedagogai ir tėvai būtų supažindinami su žalingų įpročių daroma žala.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.