Ugniagesiai sulauks didesnių algų ir naujo automobilio

Praėjusią savaitę Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente vyko savivaldybių priešgaisrinių tarnybų vadovų susirinkimas, kuriame dalyvavo ir Šakių savivaldybės priešgaisrinės tarnybos viršininkas Gintautas Vedegys. Ugniagesiams viršininkas parvežė gerų naujienų – kils atlyginimai, o savivaldybė vėl atnaujins automobilių parką įsigydama naujesnę gaisrinę.

Anot viršininko, susirinkimo metu svarstyti savivaldybių priešgaisrinių tarnybų finansavimo ir aprūpinimo klausimai, taip pat viršininkams buvo pristatytas bei su jais bendravo naujasis departamento direktorius Saulius Greičius. Pasak savivaldybės priešgaisrinės tarnybos viršininko, ugniagesyboje per daug niekas nesikeičia, tačiau po Alytuje įvykusio gaisro vis tiek viršininkams kilo daug klausimų, kuriuos tame susirinkime ir buvo proga aptarti. Taip pat savivaldybių priešgaisrinių tarnybų vadovams buvo pranešta, kad savivaldybių priešgaisrinėms tarnyboms šįmet numatyta 5 mln. eurų daugiau nei pernai, iš viso Lietuvos savivaldybių priešgaisrinėms tarnyboms skirta 30 mln. 46 tūkst. eurų. Kaip sako G. Vedegys, papildomi pinigai didžiąja dalimi bus panaudojami ugniagesių atlyginimams, nes šįmet kyla minimalaus darbo užmokesčio dydis. Vidutiniškai vienam darbuotojui alga, atskaičius mokesčius, turėtų didėti nuo 40 iki 50 eurų.
 
Tačiau dabar bene didžiausias Šakių savivaldybės priešgaisrinės tarnybos uždavinys – naujesnio gaisrinio automobilio, kuris turėtų atitekti Sintautų ugniagesių komandai, paieškos. Iš savivaldybės biudžeto, kaip ir kasmet, priešgaisrinei tarnybai yra skiriamas finansavimas, kurį tarnyba stengiasi panaudoti atnaujindama seną automobilių parką – pernai apynaujis automobilis atiteko Gelgaudiškiui, dar prieš metus Lukšių ir Kidulių ugniagesių komandoms. Šįmet biudžete tarnybai numatyta 25 tūkst. eurų. Anot viršininko, šios lėšos per mažos įsigyti kad ir ne naujam, bet naujesniam gaisriniam automobiliui, todėl šiuo metu yra ieškomi ir privatūs rėmėjai. G. Vedegys pabrėžia, kad įsigyti naujesnį gaisrinį automobilį palankesne kaina darosi vis sudėtingiau, nes dabar atsirado daugiau šalių, kurios taip pat perka dėvėtus, tačiau dar kokybiškus gaisrinius automobilius iš Vokietijos, Olandijos. Sintautų priešgaisrinei tarnybai perkamas automobilis turės atitikti tam tikrus parametrus, kad tilptų į garažą, be to, jis turi būti pakankamai galingas ir kokybiškas, o visos šios aplinkybės tik apsunkina paieškas bei iškelia kainą. Kad ir kaip būtų išbrangę naujesni automobiliai, viršininkas tiki, kad netrukus savivaldybei pavyks įsigyti dar vieną apynaujį gaisrinį automobilį, kuris pakeis dabar Sintautuose naudojamą senuką „Gaz 66“.   

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.