Prekiavo garsių firmų klastotėmis

Vienas šakietis, neturėdamas leidimo, prekiavo suklastotais prekių ženklais pažymėtais drabužiais ir batais, už tai gavo 2 tūkst. eurų baudą, o prekės su suklastotais prekių ženklais buvo konfiskuotos, vėliau sunaikintos.

Teismas nustatė, kad dar praėjusių metų pradžioje vienoje rajono turgavietėje rajono gyventojas E. L. jam priklausančiame paviljone-prekyvietėje prekiavo pasaulyje garsioms įmonėms priklausančiais prekių ženklais „Adidas“, „Nike“ pažymėtomis prekėmis – kepurėmis, kelnėmis, batais, kurių apipavidalinimas (žymėjimas, etiketės, pakuotės, modeliai, prekių ženklai ir kitos detalės) neatitinka teisėtų gamintojų originalioms prekėms keliamų reikalavimų. Dėl neteisėto prekių ženklų panaudojimo registruotų prekių ženklų savininkams padaryta daugiau kaip 2 tūkst. 500 eurų turtinė žala.
 
E. L. kaltu prisipažino ir parodė, kad minėtas prekes, kuriomis prekiavo turgavietėje, įsigijo dar 2018 m. pabaigoje. Kokiomis aplinkybėmis buvo įsigytos tos prekės – nepamena. E. L. aiškino, kad paprastai prekes, kuriomis prekiauja paviljone, įsigydavo Lenkijoje, Varšuvoje. Įsigydamas prekes, kurios pažymėtos „Nike“ ir „Adidas“ ženklais, nemanė darąs pažeidimą, nes manė, kad tai nėra originalios prekės. Jis nesuprato,  kad tai gali kažkiek klaidinti pirkėjus, tačiau ne tiek, kad pirkėjai pirktų kaip originalias prekes. Jis taip pat pripažino, kad prekes norėjo realizuoti, tvirtino, kad minėtų įsigytų prekių nė vienos nepardavė, o dėl padaryto nusižengimo gailėjosi.

Ar iš tikrųjų E. L. prekiavo suklastotais prekių ženklais pažymėtais rūbais ir avalyne, išvadas pateikė ir Tarptautinės kovos prieš klastotes asociacija. Teigiama, kad prekės buvo pažymėtos garsioms įmonėms priklausančiais prekių ženklais, tačiau prekių apipavidalinimas neatitinka teisėtų gamintojų keliamų reikalavimų ir šios prekės pažymėtos registruotais prekių ženklais be prekių ženklų savininkų leidimo. Tik dviem poroms batų ši išvada nebuvo taikytina.

Teismas E. L. pripažino kaltu ir skyrė 3 tūkst. eurų baudą, paskirtą bausmę sumažinus vienu trečdaliu, paskirta galutinė 2 tūkst. eurų bauda. Prekės su suklastotais prekių ženklais bus sunaikintos.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.