Liepsnojo pakrautas miškovežis ir gartraukis

gaisras miskovezis
Praėjusią savaitę per plauką gaisro išvengta miške Griškabūdžio seniūnijoje, kur užsiliepsnojo medieną gabenantis traktorius „John Deere 1110“. Šakių PGT nuotr.

Praėjusį ketvirtadienį ugniagesiams buvo pranešta apie užsidegusį pakrautą miškovežį ir virtuvėje užsiliepsnojusį gartraukį.
 
Liepos 30 dieną apie 12 val. Griškabūdžio seniūnijoje, Varniškės kaime degė traktorius „John Deere 1110“. Atvykus ugniagesiams, traktorius degė atvira liepsna. Gaisro metu išdegė kabina, variklio skyrius, sudegė priekinės padangos. Gaisrą gesinti padėjo miškininkai su gaisrine technika. Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyresnysis inspektorius Rolandas Pavalkis informavo, kad traktorius užsidegė nuo elektros instaliacijos gedimo.

Penktadienį 19.19 val. gairas kilo Šakiuose, Bažnyčios gatvėje esančiame individualiame name. Atvykę ugniagesiai pamatė, kad virtuvėje dega gartraukis, o nuo jo yra užsidegusi medinė namo perdanga. Gaisro metu sudegė gartraukis. Išdegė ir buvo nuardyta pusę kvadrato medinės perdangos, apdegė pusė kvadrato gipsinės sienos. Pasak R. Pavalkio, gaisras namuose kilo nuo paties įrenginio gedimo.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.