Dėmesys vaikų saugumui: padaugėjo ar pamažėjo eismo kontrolės?

Prasidėjus naujiems mokslo metams į gatves ir kelius tradiciškai sugrįžta jaunieji eismo dalyviai. Kad gatvėse būtų saugiau, įprastai policija sustiprina savo pajėgas ir daugiau dėmesio skiria eismo saugumui prie švietimo įstaigų, pėsčiųjų perėjose, pagrindinėse miesto gatvėse. Šįmet akylesni gyventojai pastebėjo, kad policijos pareigūnų gatvėse nematyti – niekas nereguliuoja automobilių srautų prie ugdymo įstaigų, nebudi prie pėsčiųjų perėjų.

Tačiau pareigūnai skelbia, jog šįmet yra priešingai – rugsėjo mėnesį policijos pajėgos prie ikimokyklinio, bendrojo ugdymo, aukštųjų ir profesinio mokymo įstaigų yra sustiprintos, kaip ir kasmet rugsėjį, policija išskirtinį dėmesį skiria vaikams ir jų saugumui.
 
„Pareigūnai sustiprino patruliavimą prie greta mokyklų ir vaikų darželių esančių sankryžų. Tačiau patruliuojama daugiausia su ekipažais, kad galėtume aprėpti visą rajoną, ne tik miesto centrą, kaip būdavo anksčiau. Be to, šįmet atsisakyta kviestis papildomos pagalbos budėti gatvėse (policijos rėmėjų ir kt.), nes visoje šalyje toks sprendimas buvo priimtas, kad bus daugiau kontrolės su ekipažais“, – aiškino Šakių rajono policijos komisariato viršininkas Aušrys Kvederevičius.

Anot A. Kvederevičiaus, jau nuo rugsėjo 1 d. prie policijos komisariato rytais nėra nė vieno tarnybinio automobilio – visi patruliuoja po rajoną, o šįmet pareigūnų užsibrėžtas tikslas – matyti bendrą eismo saugumo situaciją, ne tik didžiuosiuose rajono miestuose ar centre. Pasak viršininko, patruliuodami iš automobilių pareigūnai gali užfiksuoti daugiau ir smulkių pažeidimų, ką jiems padaryti leidžia automobiliuose specialiai sumontuota įranga.

Pareigūnai skelbia, kad šįmet, kaip įprastai, rugsėjį yra rengiamos įvairios priemonės, užtikrinančios Kelių eismo taisyklių laikymąsi. Išskirtinis dėmesys yra skiriamas ir žmonių masinio susibūrimo vietoms (prekybos centrams, renginių ir pramogų vietoms, traukos objektams ir pan.). Pareigūnai prižiūri ir prekybos įmones, prekiaujančias alkoholiniais gėrimais ir tabako gaminiais, kad nepilnamečiai neįsigytų šių gaminių.

Keliuose taip pat organizuojami atsitiktiniai mokyklinių, taip pat maršrutinių autobusų ir kitų transporto priemonių, vežančių vaikus į mokyklas ir iš jų, vairuotojų blaivumo patikrinimai, stebima transporto priemonių techninė būklė. Kartu siekiama užtikrinti ir kontroliuoti, kad moksleivius vežančių mokyklinių autobusų vairuotojai, vaikus lydintys suaugę asmenys laikytųsi nustatytų keleivių vežimo reikalavimų, tikrinama, ar vairuotojai naudoja vaikų prisegimo sistemas, ar tinkamai pritvirtinamos specialios kėdutės, ar keleiviai automobilio priekyje ir gale naudoja saugos diržus.

Kaip įprastai, rugsėjo mėnesį mokymo ir policijos įstaigose bus organizuojamos saugaus eismo pamokos, skaitomos paskaitos, susitikimai su moksleiviais, organizuojami kiti prevencinio pobūdžio renginiai.

Policijos pareigūnai sieks atkreipti jaunųjų eismo dalyvių dėmesį į drausmingumą, atsakingą už elgesį kelyje, kad jie būtų saugūs ir nepatektų į eismo įvykius.

Pasak rajono komisariato viršininko A. Kvederevičiaus, kol kas jokių eismo įvykių, kuriuose būtų nukentėję vaikai ar jie būtų susiję su mokslo metų pradžia, rajone nėra užfiksuota.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.