Daugiausiai nesilaikoma vieno šeimos ūkio kontaktų ribojimo

Policija vis dar daug dėmesio skiria užtikrindama karantino sąlygų laikymąsi šalyje, bet pažeidėjų nemažėja.

Daugiausiai pranešimų pareigūnai gauna apie daugiau nei vieno šeimos ūkio kontaktus arba rengiamus vakarėlius, be to, jiems dar reikia sukontroliuoti ir saviizoliacijoje esančius asmenis.
 
Štai praėjusį savaitgalį Vilniuje buvo surengtas vakarėlis, kuriame dalyvavo daugiau nei 100 žmonių.

Šakių rajono policijos komisariato duomenimis, per pastarąją savaitę (nuo balandžio 4 iki 11 dienos) taip pat pradėta 13 tyrimų dėl karantino taisyklių pažeidimų pagal administracinių nusižengimo kodekso 45 straipsnio 4 dalį. 11 iš šių tyrimų yra dėl neleistinų daugiau kaip vieno šeimos ūkio kontaktų. Dar vienas tyrimas buvo pradėtas dėl to, jog velykiniu laikotarpiu, kada galiojo judėjimo tarp savivaldybių ribojimas, asmuo kirto savivaldybės ribas. Kitas atvejis, kada pareigūnai pradėjo administracinę teiseną, buvo dėl to, jog sergantis Covid-19 asmuo paliko savo gyvenamąją vietą. Tiesa, šiam piliečiui administracinė teisena pagal minėtą straipsnį buvo nutraukta, bet pradėtas ikiteisminis tyrimas.  

12 minėtų karantino pažeidėjų minėtas straipsnis užtraukia atsakomybę – baudą nuo 500 iki 1 tūkst. 500 eurų, o juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 1 tūkst. 500 eurų iki 6 tūkst. eurų. Lietuvoje praėjusią savaitę policijos pareigūnai surašė beveik 500 administracinių nusižengimų protokolų karantino reikalavimus pažeidusiems asmenims, daugiausiai protokolų per savaitę skirta už daugiau nei vieno šeimos ūkio kontaktus – 444. Tarp jų ir 15 protokolų surašyta vakarėlius rengusiems asmenims.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.