Suniokota dalis ekspozicijos: kam panižo nagai?

cikana kupole
Tautodailininkas Vidas Cikana svarsto, kas galėjo suniokoti dalį fotografijų ekspozicijos ir kelia retorinį klausimą, ar tokiu būdu jį norima visai iš dvaro teritorijos išvyti. D. Pavalkio nuotr.

Gintarė MARTINAITIENĖ

Tautodailininkų bendrijos „Dailius“ pirmininkas, buvęs miestelio seniūnas Vidas Cikana prieš porą savaičių Zyplių dvaro teritorijoje esančiame kupole pradėjo dėlioti savo darbų ekspoziciją ir tikrai nesitikėjo, kad dar nepabaigus išeksponuoti visų darbų jie kažkam užklius ir bus sudarkyti.

„Nejaugi jau iš visur mano darbai turi būti išmesti?“ – retorinį klausimą kelia V. Cikana ir pakvietęs į kupolą rodo sudarkytus darbus.

Suskaičiuojame gal 14, kaip seniūnas įvardija, ištaškytų darbų, kurie sugadinti su kažkokiu aštriu daiktu, tad sunku net įvardyti, ar jie sukapoti, ar supjaustyti, tačiau akivaizdu, kad kažkieno rankos gerokai niežtėjo. Tarp nukentėjusių darbų daugiausiai religine tematika sukurtų kūrinių nuotraukos.

V. Cikana pasakoja tiesiog norėjęs vienoje vietoje sukabinti rajone pastatytų darbų nuotraukų ekspoziciją ir informuoti visuomenę, supažindinti užsukančius turistus.

Jis svarsto, gal kažką tiesiog skaudina, kad didžioji dalis darbų yra padaryti nemokamai, dukros dar esant litams skaičiavusios, kad jų vertė bemaž 300 tūkst. litų, galbūt kažkam tiesiog neįtinka jis pats ir tas kažkas niekaip su tuo nesusitaiko...

„Iš visur čia mane veja. Matot, koks požiūris“, – sukrėstas netikėto išpuolio kalba buvęs seniūnas ir, kiek pasvarstęs, apie įvykį nusprendė pranešti policijai.

Policijos suvestinėje nurodoma, kad sugadinta fotografijų paroda, padaryta turtinė žala 280 eurų, o dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

„Jeigu laisvai negaliu būt kaip savas tarp savų, gal man išvažiuot iš to rajono? Tikrai keista“, – sako menininkas.

cikana zala
Sunku net įvardyti, ar darbai sukapoti, ar supjaustyti, tačiau akivaizdu, kad kažkam jie užkliuvo, o pats menininkas Vidas Cikana niekaip nesupranta tokio išpuolio prasmės. D. Pavalkio nuotr.

Nors neslepia nusivylimo, tačiau minties toliau plėsti ekspoziciją neatsisako ir svarsto sudarkytus darbus palikti, kad žmonės matytų, koks visuomenėje požiūris.

Dar praėjusių metų lapkritį V. Cikana piktinosi, jog dirbtuvėlės, esančios Zyplių dvaro parko teritorijoje ir priklausančios Lukšių seniūnijai, buvo užrakintos ir į jas patekti buvusiam miestelio seniūnui kelias užkirstas motyvuojant, kad laikomasi įstatymų.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.