Slavikų kaime sunkiai sužalotą šunį teko užmigdyti

slavikai
Marijampolės apskrities vyriausiasis policijos komisariatas trečiadienį pranešė, kad Šakių rajone vyro sužalotą šunį teko užmigdyti. Pirminiais duomenimis, sausio 17 d. Slavikų kaimo Mokyklos gatvėje 50-metis vyras žiauriai elgėsi ir sužalojo savo šunį. Dėl padarytų sunkių sužalojimų gyvūnui buvo atlikta eutanazija. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl žiauraus elgesio su gyvūnais.

Kaip skelbia lrytas.lt, kaimo žmones pribloškė, jog keturkojį pražudė pats šeimininkas, aplinkinių teigimu, be galo mylėjęs savo augintinį.

Kaimynai sako, kad niekada nebuvo jokių požymių, jog vyriškis būtų linkęs smurtauti ar šiaip ką nuskriausti.

„Nežinia, kas jam pasidarė. Girdėjome, jog po šio įvykio vyrą išvežė į psichiatrijos ligoninę“, – kalbėjo kaimo žmonės, sunkiai atsigaunantys po patirto šoko.

Vyriškis gyvena vienas iš tėvų paveldėtame name. Prieš kelerius metus įsigijo belgų aviganį. Kaimo gyventojai pasakojo, kad vyriškis su augintiniu visur vaikščiodavo kartu – ir į parduotuvę, ir pasivaikščioti palei Šešupę. Gyventojų teigimu, vyras tikrai mylėjo šunį ir juo rūpinosi. Anot gyventojų, vyras keleri metai nebegirtauja, kiekvieną sekmadienį eidavo į Mišias.

„Atkreipėme dėmesį, jog bažnyčioje jis nuolat sėdėdavo toje pačioje vietoje. Jis turi auksines rankas, užsiima medžio darbais. Gamino baldus, viešoje kaimo erdvėje pastatė suoliuką, turėjo projektų su seniūnija <...>. Nebuvo jokio įtarimo, jog jis turi kokių nors sveikatos problemų“, – lrytui.lt pasakojo viena Slavikų gyventoja.

Kaimo žmonės apie kaimyną kalbėjo tik palankiai, todėl netikėtas įvykis juos sukrėtė iki širdies gelmių. Įtarimas, jog su slavikiečiu kažkas negerai, kilo naktį į antradienį. Vyras baladojosi į gatvės kaimynų duris. Vieni jo neįsileido, kiti, pamatę kruvinas vyriškio rankas, suprato, jog įvyko nelaimė. Vyro kieme jie rado merdintį belgų aviganį ir iškvietė policiją. Vyriškis elgėsi ir kalbėjo neadekvačiai, tikino, jog šuo jį puolė, todėl jis gynėsi kirviu.

Žiauriai sužalotas keturkojis buvo nugabentas pas veterinarą. Išgelbėti šuns gyvybę buvo nebeįmanoma, todėl, kad nelaimėlis nebesikankintų, jis buvo užmigdytas. Savo šunį užkapojęs vyras buvo išvežtas į ligoninę.

„Kai sugrįš iš ligoninės, jam bus didelis smūgis, kai neberas savo mylimo šuns ir kai suvoks, ką padarė“, – sakė Slavikų kaimo gyventojai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.