Kviečia apsilankyti gaisrinėse

ugniagesiai atv duru
Kiekvieną šeštadienį ugniagesiai gelbėtojai kviečia užsukti į svečius – pamatyti pirmines gaisrų gesinimo priemones, susipažinti su ugniagesių gelbėtojų darbu ir saugios gyvensenos pagrindais. Asociatyvi nuotr.


Ugniagesiai gelbėtojai, rūpindamiesi gyventojų saugumu, kviečia gyventojus šeštadieniais apsilankyti gaisrinėse – su ugniagesių gelbėtojų darbu bus galima susipažinti ir Šakių priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje.
 
Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas nuo šių metų gegužės 20 d. šeštadieniais nuo 10 iki 12 val. kviečia šeimas su vaikais, jaunimą ir vyresnius žmones apsilankyti šalies gaisrinėse, susipažinti su ugniagesių gelbėtojų darbu ir saugios gyvensenos pagrindais. Užsukti pas ugniagesius į svečius bus galima kiekvieną šeštadienį visus šiuos metus.

Pasak Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininko Virginijaus Rekešiaus, ir Šakių ugniagesiai gelbėtojai šeštadieniais atvers gaisrinės duris, kad pasidalintų savo patirtimi ir patartų, kaip pasirūpinti saugumu. Pareigūnai susitikimų metu paaiškins, kaip išvengti gaisro namuose ir kaip elgtis jam kilus, parodys pirmines gaisrų gesinimo priemones, primins, kodėl namuose būtina turėti autonominį dūmų detektorių, o vaikai galės pasimatuoti ugniagesių gelbėtojų šalmą ir pasėdėti gaisriniame automobilyje.

„Jau praėjusį trečiadienį turėjome kelias ekskursijas. Ir anksčiau mūsų gaisrinėje buvo praktikuojamas gyventojų apsilankymas siekiant stiprinti gaisrų prevenciją“, – sakė V. Rekešius.

Kaip skelbia priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, šiemet šalyje gaisruose žuvo 45 žmonės, pernai per tą patį laiką žuvo 36 gyventojai. Pagrindinės žūčių gaisruose priežastys – neatsargus rūkymas ir neatsakingas elgesys su ugnimi. Tad ugniagesiai nori priminti gyventojams, kad jie taip pat nepamirštų pasirūpinti savo senyvais tėvais – įrengtų jų namuose dūmų detektorius, suremontuotų krosnis, sutvarkytų elektros įrangą. Pasak ugniagesių, tik rūpindamiesi vieni kitais mes galime išvengti skaudžių nelaimių.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.