Vyriškį sumušė žvyro karjere

kumstisLekėčių seniūnijos Mikytų kaimo gyventojas Deividas Šventoraitis (gim 1990m.) į teisiamųjų suolą buvo priverstas sėstis po to, kai praėjusių metų birželį Lekėčių seniūnijoje sumušė vietos gyventoją. Teisiamųjų suole uždarojoje akcinėje bendrovėje „Samsonas“ dirbantis vyriškis sėdėjo pirmąjį kartą. Jam buvo pareikšti kaltinimai dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

Praėjusių metų birželio 19-osios vakare D.Šventoraitis, kartu su draugais, keturračiu motociklu atvyko į Lekėčių seniūnijos Pavilkijo kaimą, kur autobusų stotelėje pamatė Raimondą Rikliką su draugu. Priėjęs prie šių vaikinų jis persimetė keliais žodžiais. Tuo metu R.Riklikas kėlėsi nuo autobusų stotelės suoliuko, ir jis neva tai pamanė, kad šis puls muštis. Todėl D.Šventoraitis pirmas smogė R.Riklikui į galvos sritį. Nuo smūgio pastarasis pargriuvo, o jam atsikėlus, vyrai susimušė. Netrukus po to D.Šventoraitis su draugais nuvažiavo, dar išgėrė alaus, tačiau netrukus sugrįžo į Pavilkijį.
 
Čia jis vėl sutiko R.Rikliką ir su juo greitai susitaikė. Vardan draugystės vyrai, kartu su draugais, nutarė išgerti butelį degtinės. Nuvykusi į žvyro karjerą, kompanija pradėjo linksmintis. Tačiau draugystė truko neilgai. D.Šventoraitis karjere pasigedo savo mobiliojo ryšio telefono ir užsipuolė R.Rikliko draugą. Pats R.Riklikas, norėjęs išvengti muštynių, puolė bėgti. D.Šventoraitis, jį pasivijęs, ne tik kad gerokai aptalžė, bet dar atėmė ir nukentėjusiojo telefoną.

Vėliau paaiškėjo, kad savo telefoną D.Šventoraitis buvo pametęs pats, kurį vėliau rado. Telefoną R.Riklikui jis atidavė po kelių dienų.

Ekspertai konstatavo, kad R.Riklikui buvo padarytas galvos sumušimas su poodinėmis kraujosruvomis abiejų akių vokuose, kraujosruva po kairiąja akimi, lengvo laipsnio galvos smegenų sukrėtimas, nosies kaulo lūžimas, tai yra – nesunkus sveikatos sutrikdymas.

Rajono apylinkės teismas pripažino D.Šventoraitį kaltu ir paskyrė jam 1 metų ir 4 mėnesių laisvės apribojimo bausmę. Be to, jis per pusę metų R.Riklikui turės atlyginti 1 tūkst. 500 litų civilinį ieškinį, valstybinei ligonių kasai – 386 Lt.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.