Plokščiuose – šiurpi tragedija

valtisPlokščių miestelio gyventojų akivaizdoje praėjusio antradienio vakare įvyko kraupi tragedija. Nemune nuskendo kateris ir du vyrai. Trečiąjį iš vandens ištraukė ant kranto buvę studentai.

Nuotr. Kateris po kelių dienų buvo surastas ir trečiadienį ištrauktas.

Prie Plokščiuose esančios prieplaukos liepos 6-ąją, 21 valandą, žmonės rinkosi giedoti „Tautiškos giesmės“.

Buvo keliolika minučių po devintos valandos vakaro, kai giedotojai pradėjo pamažu skirstytis. Staiga pakrantėje pasigirdo riksmas: „Žiūrėkite, kateris skęsta.“

Žmonės spėjo pastebėti, kaip sraunaus Nemuno viduriu plaukianti motorinė valtis „Progres 2“ paniro galu, persivertė ir akimirksniu nugrimzdo.
 
Drumzliname vandenyje atsidūrė trys vyriškiai.

Jie vos prieš kelias minutes, baigę giedoti himną, sulipo į valtį ir nuburzgė Nemunu.

Vyrai buvo be gelbėjimosi liemenių ir, murdomi galingos tėkmės, kapanojosi iš paskutinių jėgų.

„Tuo metu pakrantėje tebuvo moterys su vaikais ir garbaus amžiaus žmonės. Daugiau gelbėti nebuvo kam, todėl su draugais puolėme į vandenį.

Kaip tik tą rytą su savo tėvais kalbėjausi apie skęstančius žmones. Motina pasakojo apie Nemune skendusį vyrą, o tėvas patarė, kad nereikia skęstančiojo griebti rankomis, geriau jam mesti kokią nors virvę“, – pasakojo Martynas Miliūnas.

Padėti nelaimėliams Martynas skubėjo kartu su bendraamžiais studentais Simonu Kazarian, Rolandu Astrausku ir girininkijoje dirbančiu Edgaru Žemaičiu.

Vaikinai savo drabužius surišo į virvę, susikibo rankomis ir įbrido į sraunų Nemuną.

Arčiausiai gelbėtojų buvo 19-metis Vytautas M., kuris iš išgąsčio bandė plaukti prieš stiprią srovę, o ne kranto link.

„Mes jam šaukėme, kad plauktų į kranto pusę ir numetėme virvę“, – įtampos akimirkas prisiminė Martynas.

Vaikinai Vytautą ištraukė į krantą. Vėliau nelaimėlį išsivežė greitoji pagalba. Stipraus streso ištiktas 19-metis gydomas Šakių ligoninėje.

Kiti du vyrai, nešami stiprios srovės, kurį laiką dar buvo matomi virš vandens.

Studentai bėgo pakrante tikėdamiesi, kad upės vingyje jiems pavyks padėti ir šiems nelaimėliams.

Tačiau vyrams neužteko jėgų galynėtis su po liūties patvinusiu Nemunu – vienu metu jie paniro ir daugiau nebeiškilo.

Narai ieškojo dviejų Nemune pradingusių kūnų –  motorinės valties savininko šakiečio 28 metų Arnoldo N. bei nemokėjusio plaukti 35 metų Plokščių gyventojo Dariaus B.

Vakar Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnyba pranešė, kad kateris jau surastas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.