Turės sumokėti už sužalotojo gydymą

Kėdainių miesto gyventojui Mariui Žėglaičiui (gim. 1985m.) kelionė po Šakių rajoną baigėsi liūdnai. Neblaivus vairuodamas automobilį jis sunkiai sužalojo kartu važiavusį savo pažįstamą.

Eismo nelaimė įvyko praėjusiųjų metų gegužės 15-osios naktį. Apie 24 valandą jis, būdamas neblaivus, Kriūkuose važiavo automobiliu „BMW“. Kartu su juo buvo Rolandas Rinkevičius. Pasak pareigūnų, automobilio vairuotojas, kuriam vėliau buvo nustatytas 1.64 promilių girtumas, nesilaikė visų būtinų atsargumo priemonių bei nepasirinko saugaus važiavimo greičio.

M.Žėglaitis kelio vingyje nesuvaldė automobilio, nuvažiavo nuo kelio sankasos ir trenkėsi į pakelėje augantį medį. Eismo nelaimės metu buvo sunkiai sužalotas R.Rinkevičius.

Dėl Kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimo M.Žėglaičiui buvo iškelta baudžiamoji byla.
 
M.Žėglaitis visiškai pripažino savo kaltę. Jis aiškino, kad tos dienos vakare atvažiavo pas savo draugę į Kriūkus, vėliau su draugais išvyko į Jokubonių kaimą švęsti „Paskutinio skambučio“ šventės. Kompanija linksminosi pirtyje. Apie vidurnaktį jis išsiruošė važiuoti namo. Vyriškis tikino, kad nuo to momento nieko neprisimena. Tik iš draugų pasakojimų sužinojo, kad jam besėdant į automobilį atbėgo R.Rinkevičius ir jie kartu išvažiavo.

Vyriškis tikino, kad pirtyje jis gėrė tik alaus. Kiek išgėrė, nepamena. Jis taip pat teigė neprisimenąs, kaip važiavo ir kaip įvyko eismo nelaimė.

Nukentėjusysis R. Rinkevičius parodė, kad į Kriūkus taip pat atvyko švęsti „Paskutinįjį skambutį“ pas savo draugę. Visi buvo pirtyje. Jis tikino, kad M.Žėglaitis susipyko su savo drauge ir sėdo į savo automobilį. Tai pamatęs jis nuėjo prie „BMW“ ir kartu su M.Žėglaičiu išvažiavo. „Tikėjau Marių nuraminti“,- teigė R.Rinkevičius.

Pačios eismo nelaimės nukentėjusysis tikina neprisimena, dėl patirtų sužalojimų daug ko nepamena.

Vienas liudytojas, kuris apie įvykį pranešė policijos pareigūnams, teigė, kad pastebėjęs į medį atsitrenkusį automobilį, iš karto pamatė, kad abu vyriškiai – be sąmonės. Iš po „BMW“ variklio dangčio veržėsi dūmai, matėsi kibirkštys.

Rajono apylinkės teismas pripažino M.Žėglaitį kaltu ir paskyrė jam 3 metų laisvės atėmimo bausmę, kurios vykdymas atidėtas 2  metams. R.Rinkevičiui iš M.Žėglaičio teismas priteisė 9 tūkst. 15 litų turtinės žalos atlyginimo ir 30 tūkst. litų -  neturtinės žalos.

Už R.Rinkvičiaus gydymą Sveikatos apsaugos ministerijos Privalomojo draudimo fondui jis taip pat turės sumokėti 22 tūkst. 997 litus.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.