Pavogtus variklius slėpė senelio vienkiemyje

variklisGriškabūdietis Regimantas Žibutis (gim. 1990m.) jau yra turėjęs reikalų su teisėtvarkos pareigūnais, ne kartą teistas. Jo bendras taip pat griškabūdietis Andrius Marcipukas (gim 1989m.) iki šiol buvo neteistas. Tačiau dėl įvykdytų vagysčių abu draugai turėjo sėsti į tesiamųjų suolą.

Nuotr. Elektros variklius nusikaltėliai išardė, o jų vijas pardavė Pilviškiuose esančioje metalo laužo supirktuvėje.

Praėjusių metų lapkričio 27-osios vakare R.Žibutis ir A.Marcipukas nuvyko į Griškabūdžio seniūnijos Degutinės kaimą, kur ketino iš sandėlio pagrobti elektros variklius. Atplėšę dalį grotų sienoje, jie iš Vytautui Legotai priklausančio grūdų sandėlio pagrobė 6 elektros variklius, kurių vertė – 3 tūkst. 500 Lt.

Nusikaltėliai variklius atsukinėjo iš automobilio atsineštais įrankiais ir pasišviesdami mobiliaisiais telefonais. Išnešę lauk juos sudėjo į „Volkswagen Golf“. Variklius nuvežė ir paslėpė A.Marcipuko senelio sodyboje. Vėliau juos išardė ir variklio vijas pardavė Pilviškiuose esančioje metalo supirktuvėje.
 
Nukentėjusysis V.Legota tikino vėliau atgavęs atskiras variklių dalis be variklio vijų, todėl dalys yra bevertės.
Grįždami iš Pilviškių, kur pardavė metalą, jie Barzdų seniūnijos Baltrušių kaimo ribose, toliau nuo kelio, pastebėjo stovinčius ūkinius pastatus. Nutarė užsukti ir pasižvalgyti, gal būtų ką nors galima pavogti. Čia pastebėjo polistirolo plokštes, baltų silikatinių plytų.

Praėjusių metų lapkričio 30-osios naktį dviem automobiliais nusikaltėliai nuvyko į Barzdų seniūnijos Baltrušių kaimą ir pavogė 12 pakuočių polistirolo ir 740 vienetų plytų.

Pavogtus daiktus vėl paslėpė A.Marcipuko senelio garaže. Statybines medžiagas ketino parduoti pirkėjų ieškodami per laikraštį.

Abu teisiamieji savo kaltės neneigė.

Rajono apylinkės teismas Griškabūdžio gyventojus pripažino kaltais. R.Žibučiui teismas paskyrė galutinę 1 metų ir 8 mėnesių laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant 1 metams ir 6 mėnesiams.

A.Marcipukas taip pat  nuteistas 1 metų ir 8 mėnesių laisvės atėmimo bausme, jos vykdymą atidedant 1 metams ir 6 mėnesiams.

Be to, iš kiekvieno nuteistojo bus konfiskuota turto už 160 litų, jie taip pat solidariai turės atlyginti 2 tūkst. 100 litų civilinį ieškinį.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.