Šakių jaunieji policininkai – geriausi apskrityje

policijaPraėjusią savaitę Marijampolėje vyko konkurso „Geriausias 2010 metų šalies viešosios policijos patrulis“ pirmasis etapas. Dėl geriausio policininko vardo varžėsi penkių apskrities savivaldybių policijos pareigūnai. Konkurse geriausiai pasirodė mūsiškiai: Aurelija Vaitkevičiūtė ir Tadas Povilaitis, kurie komandinėje įskaitoje iškovojo pirmąją vietą.

Nuotr. Marijampolėje vykusiame konkurse „Geriausias 2010 metų šalies viešosios policijos patrulis“ jaunieji Šakių policininkai A. Vaitkevičiūtė ir T. Povilaitis iškovojo pirmąją vietą.

Šakių rajono policijos komisariato viešosios tvarkos skyriaus patrulių būrio vado Vytauto Demeniaus teigimu, į apskrityje vykusį konkursą „Geriausias 2010 metų šalies viešosios policijos patrulis“ buvo išsiųsti geri, jauni ir perspektyvūs policijos darbuotojai. Kad pasirinkimas buvo geras, liudija ir jaunųjų policijos pareigūnų A. Vaitkevičiūtės ir T. Povilaičio šiame konkurse iškovota pirmoji vieta.
 
Trejetą metų Šakių policijos komisariate dirbantis T. Povilaitis tikino, kad panašiuose konkurse jis yra dalyvavęs ir ankstesniais metais. Viename jų pareigūnas laimėjo trečiąją vietą. Anot T. Povilaičio, dalyvavimas tokiuose konkursuose jam suteikia galimybę iš arčiau pažinti šalyje dirbančius kolegas. Viešosios tvarkos skyriaus būrio pareigūnai Marijampolėje vykusiame konkurse su kitomis komandomis varžėsi net penkiose rungtyse. Pasak policininko T. Povilaičio, geriausiai jiems sekėsi taktikos rungtyje. Atliekant šią užduotį buvo vertinama, ar pareigūnai kompetentingai susitvarko su inscenizuoto konflikto dalyviais. „Įvertino darbą. Čia dirbi ir nežinai, gerai ar negerai. Taktikoje įvertino, kaip mes dirbame“,- sakė pareigūnas T. Povilaitis.

Kiek daugiau nei vienerius metus Šakių komisariate pareigūne dirbanti A. Vaitkevičiūtė sakė: „Pirmą kartą dalyvauju tokiose varžybose. Negaliu patikėti, kad laimėjome“. Abu pareigūnai pripažino, jog šiam konkursui teko ne mažai ruoštis.

Pirmosios vietos laimėtojai buvo apdovanoti specialiais diplomais ir  Seimo nario Arvydo Vidžiūno padėkos raštais. Pasak Šakių rajono policijos komisariato viešosios tvarkos skyriaus patrulių būrio vado V. Demeniaus, bus teikiama paraiška dėl šių pareigūnų apdovanojimo. Šakiečiai rugsėjo 16 -17 dienomis apskrities ir Šakių rajono policininkų garbę gins Klaipėdoje vyksiančiame respublikiniame šio konkurso etape.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.