Paminėta jubiliejinė nepriklausomos Lietuvos Angelų sargų diena

policijaGiedrė PLEČKAITYTĖ

Policininkų profesinė šventė Šakių rajone minima jau 11-ąjį kartą. Šiųmetė Angelų sargų diena įprasminta kilnia ąžuoliukų sodinimo akcija bei iškilmingu policijos pareigūnų pasveikinimu.

Nuotr. Zyplių dvare 11-ąjį kartą Angelų sargų dienos proga buvo pasveikinti Šakių rajono policijos pareigūnai.

Nepriklausomybės 20 – metį švenčiančioje Lietuvoje toks pat gražus jubiliejus lydi ir mūsų policininkus. Viena diena anksčiau nei įprastai, spalio 1-ąją, Angelų sargų dieną paminėjo ir Šakių rajono policijos pareigūnai. Zyplių dvare, kur kasmet švenčiama policininkų profesinė diena, nestigo sveikinimų ir palinkėjimų.
 
Ministro apdovanojimai

Dar rugsėjo 30 dieną policijos pareigūnų pagerbimo šventė vyko Policijos departamente, kur dalyvavo ir vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis. „Šiandien minima policijos diena jubiliejinė – prieš 20 metų Lietuva savo angelus sargus vėl pavadino policijos pareigūnais. Nors ne visi užsibrėžti tikslai pasiekti, ne visi sumanymai įgyvendinti laiku, jūsų darbą esamomis sąlygomis vertinu labai gerai“, - iškilmingoje šventėje kalbėjo ministras R. Palaitis. Ministras, remdamasis paskutiniais visuomenės apklausos rezultatais, nepamiršo pasidžiaugti augančiu visuomenės pasitikėjimu policijos pareigūnais. Tyrimas rodo, jog apie 60 proc. piliečių pasitiki policija.

20-metį švenčiančius Lietuvos policijos pareigūnus ministras R. Palaitis pagerbė ne tik žodžiu, bet ir specialiais apdovanojimais. Jis 23 šalies pareigūnams išdalijo Vidaus reikalų ministerijos pasižymėjimo ženklus „Už pavyzdingą tarnybą“, pirmojo ir antrojo laipsnio Vidaus reikalų ministerijos atminimo ženklus „Tėvynės labui“ ir padėkas. Pirmojo laipsnio policijos pasižymėjimo ženklas „Už nuopelnus“buvo skirtas Šakių policijos komisariato viršininkui Mindaugui Skruibiui. Antrojo laipsnio VRM atminimo ženklas „Tėvynės labui“ buvo įteiktas Šakių policijos komisariato viršininko pavaduotojui Sigitui Balaišiui. VRM ministro skatinamoji padėka buvo skirta Kelių policijos poskyrio tyrėjai Ramunei Girdauskienei.

Zypliuose vykusios šventės metu VRM ministro R. Palaičio pasirašyti Padėkos raštai buvo įteikti policijos pareigūnams Tadui Povilaičiui, Gintautui Vedegiui, Aurelijai Vaitkevičiūtei, Algirdui Užupiui.  

Sveikino vietiniai

Jau tapo įprasta, jog rajone policininkai savo profesinę šventę švenčia ne vieni. Kartu su jais nuveiktais darbais ir džiaugsmais dalijosi kitų rajone veikiančių statutinių institucijų vadovai ar jų atstovai, kurie visuomet gražiai ir išradingai pasveikina policininkus. Savivaldą atstovaujantys meras Juozas Bertašius ir tarybos sekretorė Rima Rauktienė policininkus pagerbė ne tik žodžiu, bet ir Padėkos raštais. Mero pasirašyti Padėkos raštai buvo įteikti šiems pareigūnams: Jurgitai Sprindžiūnienei, Algimantui Valuckui, Aldonai Krivinskienei, Romui Griciui, Aurimui Marcelioniui.

Seimo nario Mindaugo Basčio padėkos įteiktos: Rasai Išganaitei, Ritai Bernotienei ir Vidmantui Grinevičiui. Seimo narys Jonas Šimėnas savo vardu pasirašytą padėką dedikavo visiems rajono policijos pareigūnams.
Kaip visuomet kūrybingai rajono policininkus pasveikino Šakių rajono apylinkės teismo pirmininkas Arturas Rauktys ir teismo darbuotojai. Šiemet Temidės atstovai policininkams skyrė unikalaus žanro vaidinimą, kurį suvaidino garsioji teletabių ketveriukė. Buvo pasekta pamokanti pasaka - istorija su laiminga pabaiga apie teisėsaugos sistemą. Teismo originalų pasveikinimą žiūrovai sutiko itin gyvai.

Šiemet ilgametę sportinių varžybų tradiciją pakeitė nauja veikla. Praėjusį antradienį profesinės šventės proga policijos pareigūnai pasodino 2010 ąžuoliukų. Tuo džiaugdamasis VĮ „Šakių miškų urėdija“ urėdas Sigitas Tamošaitis Zypliuose vykusios šventės metu išsakė palinkėjimą, kad galbūt tokia akcija ateityje taps gražia tradicija.

Šia proga policininkams belieka palinkėti ąžuolo tvirtybės ir drąsos nelengvame jų darbe, kad žmonės pagrįstai pasitikėtų ir gerbtų Lietuvos policiją.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.