Kontrabandininkus tramdė jėga

Rugsėjo 29 dieną Pagėgių rinktinės pasieniečiai sulaikė du jurbarkiečius, bandžiusius per Lietuvos – Rusijos Federacijos sieną gabenti cigarečių kontrabandą. Bandę bėgti kontradandininkai buvo sulaikyti jėga.

Trečiadienį vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pagėgių rinktinės Šilgalių užkardos pasieniečiai Šakių rajono Žiūrių kaimo prieigose užfiksavo, kad per Šešupę iš Rusijos buvo perkeltos dėžės su cigaretėmis. Keli asmenys Lietuvos pusėje esančiuose krūmuose krovė dėžes į prie kranto privažiavusį automobilį. Kontrabandininkų sulaikyme dalyvavo Pagėgių rinktinės Specialiosios paskirties būrio pasieniečiai ir operatyvininkai. Dėžes krovę asmenys bandė pasprukti, tačiau pasieniečiams bėglius sulaikyti padėjo tarnybinis šuo.

Kaip vėliau paaiškėjo, tai buvo 23-ejų ir 26-erių Jurbarko rajono gyventojai. Sulaikymo metu jie įnirtingai priešinosi VSAT pareigūnams, todėl pasieniečiams teko prieš kontrabandinkus panaudoti ašarines dujas ir tramdyti juos kovinių imtynių veiksmais. Kai šie aprimo, Pagėgių rinktinės pareigūnai vyrus surakino antrankiais. Prie Šešupės stovėjusiame automobilyje „Subaru Legacy“ ir šalia jo iš viso buvo 7 tūkst. pakelių cigarečių „Jin Ling“ su Rusijos banderolėmis. Abu Jurbarko rajono gyventojus pasieniečiai uždarė į areštinę.

Pagėgių rinktinėje dėl kontrabandos pradėtas ikiteisminis tyrimas. Baudžiamajame kodekse už šį nusikaltimą numatoma bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų. Cigaretės ir automobilis saugomi Šilgalių užkardoje.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.