Įkliuvo išradingas rūkalų vežėjas

degalu_talpaGudriai įrengtoje slėptuvėje rūkalus iš Rusijos gabenęs tauragiškis Pagėgių pasieniečiams įkliuvo pakartotinio tikrinimo metu.

Nuotr. Išoriškai niekuo neišsiskirianti standartinė degalų talpa paversta slėptuve kontrabandiniams rūkalams gabenti.

Šakių rajono kelyje Ramoniškiai – Sudargas antradienio popietę VSAT Pagėgių rinktinės operatyvininkai pakartotinai patikrinti sustabdė lengvąjį automobilį „Audi 100“. 58-erių Tauragės gyventojo vairuojamo automobilio dokumentai buvo tvarkingi. Patikros metu VSAT operatyvininkai atkreipė dėmesį į automobilio bagažinėje vežamą 20 litrų degalų talpą. Paaiškėjo, kad išoriškai niekuo neišsiskirianti standartinė talpa paversta slėptuve kontrabandiniams rūkalams gabenti. Jos apačioje rasta specialiai išpjauta išstumiama plokštelė, dengianti angą, į kurią sukišamos cigaretės.
 
Kontrabandininko būta išradingo. Kad degalų talpa būtų sunkesnė ir atrodytų, jog joje iš tikrųjų yra degalai, per angą į slėptuvę buvo prikišta metalinių strypų ir net keli santechniniai veržliarakčiai. Per standartinę talpos įpylimo angą buvo šliūkštelėta degalų, kad atidarius baką sklistų neva gabenamo kuro kvapas. Slėptuvėje pasieniečiai aptiko į juodą polietileno plėvelę, suvyniotus 88 pakelius cigarečių „Saint George Lights“ ir „Bond Street“. Visos pakuotės buvo pažymėtos rusiškais akcizo mokesčio ženklais.

Dėl kontrabandos tauragiškiui pradėta administracinė teisena. Už tai jam gresia nuo 500 iki 3000 Lt bauda ir automobilio konfiskavimas. Automobilis ir rūkalai laikinai saugomi Rociškių užkardoje. Vyras po apklausos paleistas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.