Įkliuvo kontrabandininkai iš Jurbarko

Prie sienos su Rusija į VSAT pareigūnų pasalą pateko kontrabandinius rūkalus gabenę du jurbarkiečiai. Trys jų bendrininkai įkliuvo, kai lengvuoju automobiliu vyko pasiimti neteisėto krovinio. Visus penkis vyrus pasieniečiai uždarė į areštinę.

Spalio 5 dieną VSAT Pagėgių rinktinės, Specialiosios paskirties būrio pareigūnai bei Šilgalių užkardos pasieniečiai surengė pasalą ties Šakių rajono Rukšnių kaimu. Maždaug už kilometro nuo Šešupės upės kranto VSAT pareigūnai buvo aptikę likimo valiai paliktą kontrabandinių rūkalų krovinį. Juoda plėvele ir lipnia juosta apvyniotos cigarečių dėžės buvo paslėptos čia augančiuose krūmynuose. Prie nelegalaus krovinio buvo palikta pasieniečių pasala.

Vakare VSAT pareigūnai užfiksavo du asmenis, kurie paėmė po kelias dėžes cigarečių ir ėmė jas nešti į Lietuvos teritorijos gilumą. Abu nešikus, mėginusius sprukti iš įvykio vietos, VSAT pareigūnai sulaikė. Paaiškėjo, kad tai 23 ir 31 metų Jurbarko gyventojai.
 
Tuo pat metu maždaug už trijų kilometrų, ties Šakių rajono Juškakaimio kaimu, VSAT pareigūnai sustabdė automobilį „Volkswagen Passat“. Juo vyko trys 23, 28 ir 29 metų Jurbarko gyventojai.

Turima duomenų, kad ši trijulė važiavo link vietos, kur buvo paslėptos cigaretės, ir ketino jas toliau gabenti į Lietuvos teritorijos gilumą. Kol kas nenustatyti kontrabandininkai į Lietuvą atgabeno ir paslėpė 10 dėžių cigarečių „Jing Ling“. Visi 5 tūkst. pakelių buvo pažymėti rusiškomis banderolėmis.

Dėl kontrabandos VSAT Pagėgių rinktinės pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Dviem cigarečių nešikams, kurie mėgino sprukti iš įvykio vietos ir nevykdė VSAT pareigūnų reikalavimų sustoti, pradėtos administracinės teisenos.

Administracine tvarka teks atsakyti ir vienam iš automobilio keleiviui. Patikros metu 29 metų vyras neturėjo pasienio ruože privalomų asmens dokumentų.

Visi penki jurbarkiečiai atsidūrė areštinėje. Automobilis ir rastieji rūkalai laikinai saugomi Šilgalių užkardoje.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.