Kriminalai (2010-11-12)

Sudaužė statulą
Lapkričio 8 dieną policijai buvo pranešta apie sudaužytą Šv. Marijos statulėlę. Plokščių seniūnijos seniūnė L. M. pranešė, kad praėjusio sekmadienio popietę, apie 16 val., lankytinoje viešoje vietoje – Plokščių šventaduobėje buvo rasta sudaužyta ten buvusi Šv. Marijos gipsinė statula.

Demaskavo prekeivę
Lapkričio 8 dieną policijos pareigūnai aptiko nelegalų naminių alkoholinių gėrimų gaminimo fabrikėlį. K. V. (gim. 1983 m.) priklausančioje sodyboje, esančioje Kidulių mietelio Sodų gatvėje, buvo aptikta dideliais kiekiais, ne asmeniniam naudojimui, gaminami alkoholiniai gėrimai. Nustatyta, kad buvo vykdoma komercinė ūkinė veikla, neturint šiai veiklai būtinos licencijos.

Vogė
Lapkričio 4 dieną gelgaudiškietis A M (gim. 1960 m.) pastebėjo, kad iš nebaigto statyti garažo pavogti keturi lengvo lydinio ratlankiai su padangomis. Taip pat, išplėšus durų užraktą, buvo įsibrauta į ūkinį pastatą, iš kurio nieko nepavogta.

Lapkričio 5 dieną pastebėta, kad Lekėčių seniūnijai priklausančiame garaže, esančiame Draugystės g. 48, buvo patekta į garažo vidų ir iš ten pavogta seniūnijai priklausančio traktoriaus „MTZ 80“ detalės: priekinio tilto dėvėti pusašiai, nauji pusašiai, pakabinamas guolis, paskirstymo dėžutė, varomieji velenai su kryžmėmis, vairo traukė, pusašių guoliai, guolių riebokšliai. Dėl vagystės padaryta 3000 litų turtinė žala.
 
Lapkričio 5 dienos popietę pastebėta, kad buvusiame kultūros namų pastate, kuris šiuo metu priklauso Kubilių ŽŪB, atplėšus lango metalines grotas patekta į pastato vidų ir pavogta įvairaus metalo laužo. Padaryta 160 litų turtinė žala.

Lapkričio 5 dienos pavakarę kaunietis V. M. (gim.1951 m.), atvykęs į sodybą, esančią Lekėčių kaime, pastebėjo, kad išėmus namo lango dvigubus stiklus buvo patekta į namo vidų. Iš namo pavogta: 50 m ilgio vyniojamo kabelio ritė, 3 vnt. aliuminio puodų, arbatinė, senovinės žirklės, sekatorius, samtis, saldaininė, 1 litro talpos metalinis indas, daržovių, 1 kg cukraus, 6 litrai džiovintų baravykų, 2 flakonai  purškiamų dažų, 5 m ilgintuvo laidas, 1,5 litro alaus, 200 m kabelio.

Lapkričio 7 dieną Plokščių gyventojas R. G. (gim. 1962 m.) savo nuomojamame rakinamame ūkiniame pastate, esančiame Daukantiškių kaime, rado atlenktą vartų grotų apatinę dalį. Pastato viduje pasigedo ten buvusių apie 50 metrų ilgio trijų gyslų 200 Lt vertės varinio kabelio, 1500 Lt vertės 16 vnt. metalinių grotelių bei rado sudaužytą daržovių skutimo aparato aliuminio korpusą, kurio dalis pavogta.

Lapkričio 9 dieną apie stambią vagystę policijai pranešė Liepalotų kaimo gyventojas V. T. (gim. 1958 m.). Prakirpus metalinio tinklo tvorą, buvo patekta į jo sodybos kiemo teritoriją. Iš ten esančios 5 tonų metalinės kuro talpos pavogtas kuro siurblys su gumine žarna.

Chuliganizmas
Lapkričio 5 dienos popietę automobiliui „Mazda 323 F“, kurį vairavo M. Z. (gim. 1980 m.), kelyje Šakiai-Lukšiai-Kaunas, Girėnų kaimo ribose, netoli „Ventus“ degalinės buvo išdaužtas automobilio galinio lango stiklas. Automobilis priklauso Liepalotų kaimo gyventojai R. P. (gim. 1992 m.).

Lapkričio 5 dieną Kidulių seniūnijos Maštaičių kaimo gyventojas A. V. (gim. 1939 m.) pastebėjo, kad rugpjūčio - lapkričio mėnesiais nuo vyriškiui priklausančios, negyvenamos sodybos, esančios Papiškių kaime namo stogo nuardyta ir pavogta dalis medinių stogo konstrukcijų, išdaužyti namo langų stiklai bei sulaužyti langų rėmai. Namo viduje sugriautos dvi krosnys, nugriauta veranda.

Mirė

Lapkričio 7 vakare gyvenamojo namo, esančio Kriūkų seniūnijos Joginiškių kaimo Šilo gatvėje 8, laiptinėje, staiga mirė moteris S. G. (gim. 1944 m.). Atlikus išorinę lavono apžiūrą, matomų kūno sužalojimų nenustatyta. Mirties priežasties nustatymui moters kūnas išsiųstas išsamesniam tyrimui.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.