Be pastogės liko trys šeimos

gaisrasPraėjusi savaitė Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos specialistams nebuvo lengva. Jiems teko vykti į iškvietimus, kurių metu degė suodžiai, gyvenamasis namas.

Nuotr. Patašinės kaime trims šeimoms priklausančiame name kilusio gaisro metu išdegė mansardoje įrengti kambariai, nudegė dalis namo stogo.

Lapkričio 30 dieną, 11 val. 50 min., Šakių priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba gavo pranešimą, kad iš Kudirkos Naumiesčio seniūnijos, Totorviečių kaime, Pentos g. 1 gyvenamojo namo rūsio, sklinda dūmai. Nuvykus į vietą nustatyta, kad namo rūsyje įrengtoje katilinėje, namo savininkė centrinio šildymo katilo įkūrimui naudojo skystą krosninį kurą. Aprūko katilinės lubos ir sienos, nuo katilinės grindų surinktas išsiliejęs krosninis kuras.
 
Gruodžio 3 dieną, 20 val. 21 min. gaisras kilo Paplynių g. 26, Patašinės kaime, Griškabūdžio seniūnijoje, mediniame vieno aukšto su mansarda gyvenamajame name, kuris priklauso trims šeimoms. Gaisro metu išdegė mansardoje įrengti kambariai, nudegė dalis namo stogo. Kojas apšalo penkiolikmetis, nes įvykus nelaimei jis iš namo išbėgo basas. Gaisras kilo mansardoje nuo perkaitintos krosnies. Nuo jos užsidegė prie krosnies pristumta spinta.

Gruodžio 5 dieną, 20 val. 25 min., gautas pranešimas apie gaisrą gyvenamajame name Žaliojoje gatvėje Nr. 7, Baltrušių kaime., Barzdų seniūnijoje. Nuvykus į vietą nustatyta, kad mūrinio namo dūmtraukyje dega suodžiai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.