Kriminalai (2011-04-01)

Paėmė paskolą
Kovo 29 dieną Šakių rajono policijos komisariato pareigūnai gavo šakietės R. L., gyvenančios Jaunystės Tako gatvėje, pranešimą apie paskolos paėmimą. Iš UAB „SMScredit.lt“ R. L. vardu pernai lapkričio 5 dieną buvo paimta 750 litų dydžio paskola,  kuri šiuo metu nėra grąžinta. Pati pareiškėja teigia jokios paskolos neėmusi ir jokių pinigų negavusi.

Vogė
Kovo 24 dieną, apie 17 val., pilietė A. V. pastebėjo, kad atplėšus namo duris buvo įsibrauta į negyvenamos sodybos namą, Kudirkos Naumiestyje, Tilto gatvėje. Namas priklauso G. V., gyvenančiam Vilniuje. Iš namo vagys pavogė dujų balioną, du butelius degtinės, rankšluosčių, kitų namų apyvokos daiktų. Vagystės laikas nėra žinomas, nes nuo kovo 20 iki 24 dienos šeimininkų sodyboje nebuvo.             

Kovo 18 dieną, apie 17 val., P. B., gyvenantis Gelgaudiškyje, Lauko gatvėje, pastebėjo, kad pro užrakintas duris buvo įsibrauta į ūkinio pastato pagalbines patalpas. Iš pastato buvo pavogtos penkios talpos su 100 l dyzelinio kuro, dvi talpos su 30 l benzino, 15 l biotualeto skysčio ir motorinis pjūklas „Dolmar“.

Kovo 26 dieną, apie 11 val., kaunietis J. L. pastebėjo, kad išdaužius vyriškiui priklausančios pirties, esančios Lekėčių kaime, pastato langą ir išlaužus greta esančios klėties duris, buvo įsibrauta į patalpų vidų ir pavogta apie 50 m kabelio, trys senoviniai virduliai.

Įtariamas tarnybos piktnaudžiavimu
Kovo 24 dieną Generalinės miškų urėdijos prie Aplinkos ministerijos VĮ „Šakių miškų urėdija“ policijai pranešė dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo  pagal nusikaltimo požymius, numatytus Lietuvos Respublikos BK 228 str. 1 d., dėl buvusio VĮ „Šakių miškų urėdija“ darbuotojo A. Š., gyvenančio Gelgaudiškyje, galimo piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.