Padegė Evangelikų liuteronų pastatą

sudegusi_baznyciaGegužės 10-ąją, vidurnaktį kilo gaisras Sudargo Evangelikų Liuteronų parapijai priklausančiame ūkiniame pastate. Nelaimės metu sudegė ne tik jis, bet apdegė ir šalia buvęs pastatas. Įtariama, kad gaisro priežastis – padegimas.

Nuotr. Gaisro metu Evangelikams liuteronams priklausantis ūkinis pastatas sudegė visiškai.


Atvykus ugniagesiams, medinio ūkinio pastato konstrukcijos jau buvo sukritusios, o šalia esančio pastato buvusių Sudargo Evangelikų Liuteronų parapijos maldos namų stogas ir kai kurios patalpos degė atvira liepsna. Ūkinis pastatas sudegė visiškai, o kito pastato liko tik sienos: stogas sudegė, išdegė medinės perdangos. Minėti sudegę pastatai naudojami nebuvo, jokia veikla juose nebuvo vykdoma. Įtariama, kad gaisro priežastis – padegimas. Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Gegužės 13 dieną Šakių ugniagesiai vyko gesinti Gulbinų kaime, Šakių seniūnijoje, buvusių fermų teritorijoje degančių šiukšlių. Ten, kaip daugelis įvardija, yra neoficialus sąvartynas, kuris ir užsiliepsnojo. Gaisras buvo kilęs maždaug 3 arų teritorijoje.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.