Kriminalai (2011-09-16)

Negandos
Rugsėjo 12 dieną į Šakių ligoninės Priėmimo skyrių greitosios medicinos pagalbos automobiliu buvo pristatytas Kriūkų seniūnijos gyventojas D. K. (gim. 1988 m.). Jam Šakių medikai nustatė daugybinius kūno sužalojimus, abiejų rankų, kojų, nugaros ir galvos sumušimas. Jaunuolis buvo ištiktas šoko, jam nustatytas girtumas. Nukentėjusysis paguldytas į Reanimacijos skyrių. Pirminiais duomenimis, D. K. sumušė nepažįstami asmenys.

Rugsėjo 13 dieną, apie 19.30 val., į Šakių ligoninės Priėmimo skyrių buvo pristatytas nepilnametis L. K. (gim. 2000 m.), gyvenantis Plokščių seniūnijoje. Po medikų apžiūros jis buvo paguldytas į Traumatologinį skyrių. Pirminiais duomenimis, vaikas, pjaudamas malkas, susižalojo motopjūklu.

Sumušė ir apiplėšė
Rugsėjo 11 dienos vakare, tiksliai nenustatytu laiku, Sintautų miestelyje, prie Sintautų kultūros namų pastato esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje, nepažįstami asmenys sumušė bei apiplėšė E. K. Užpuolikai iš striukės kišenės paėmė mobiliojo ryšio telefoną, piniginę su joje buvusiais 200 litų, dviem „Swedbank“ mokėjimo kortelėmis bei E. K. vardu išduotą asmens tapatybės kortelę. Taip pat E. K. neteko automobilio „Nissan Sunny“ dokumentų ir raktelių.

Pasitraukė iš gyvenimo
Rugsėjo 13 dieną, apie 8.30 val., Kudirkos Naumiesčio Bažnyčios gatvėje buvo rastas prie metalinės tvoros pasikabinusio kilpoje R. Z. (gim. 1950 m.), gyvenusio Vilkaviškio rajono Klausučių seniūnijoje, lavonas. Apžiūrint R. Z. kūną išoriškai jokių smurto žymių nenustatyta. Mirties priežasčiai nustatyti, vyriškio lavonas išsiųstas į Valstybinės teismo medicinos tarnybos prie Lietuvos Respublikos Teisingumo ministerijos Jurbarko ekspertinį poskyrį.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.