Kriminalai (2011-09-23)

Rastas sprogmuo
Dirbdamas savo žemę, esančią K. Naumiesčio seniūnijos Užsienių kaime, pilietis V. M. rado nuo karo laikų užsilikusią minosvaidžio miną  (82 mm). Sprogmuo buvo sunaikintas vietoje.

Vogė
Rugsėjo 20 dieną, apie 6 val., Šakių seniūnijos gyventoja E. J. (gim. 1940 m.) pastebėjo, kad iš jos sodyboje esančio nerakinto ūkinio pastato pavogtas moteriškas dviratis.  Padaryta 500 litų turtinė žala.

Partrenkė pėsčiąsias
Rugsėjo 20 dieną, apie 12.30 val., Šakiuose, V. Kudirkos gatvėje, šakietis S. M. (gim. 1941 m.), vairuodamas automobilį „VW Passat“, partrenkė pėsčiųjų perėja ėjusias moteris G. B. (gim. 1969 m.), gyvenančią Šakiuose, ir G. D. (gim. 1963 m.), gyvenančią Šakių seniūnijoje. Eismo įvykio metu buvo sužalotos pėsčiosios, joms prireikė medikų pagalbos. Moterys buvo pristatytos į Šakių ligoninės Priėmimo skyrių. Automobilio „VW Passat“ vairuotojas eismo įvykio metu buvo blaivus, teisę vairuoti automobilį turi.

Apsinuodijo mažametis
Praėjusį sekmadienį medikų pagalbos prireikė Slavikų kaimo dviejų metukų gyventojui E. G. Sekmadienio ryte berniuko mama vaiką atvežė į Šakių ligoninę. Medikai mažyliui diagnozavo apsinuodijimą „Clonazepam“ vaistais. Jis gydomas Šakių ligoninės Vaikų ligų skyriuje.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.