Šakietis ir jurbarkietis gabeno kontrabandą

kontrabanda8Pasienyje su Rusija Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai sulaikė du lietuvius, mėginusius kontrabandinius rūkalus iš Kaliningrado srities įvežti automobilių „Volkswagen Passat“ slėptuvėse.

Nuotr. Šakietis automobilio degalų bake gabeno 608 pakelius rusiškų cigarečių.

Pirmadienio naktį ties Šakių rajono Ramoniškių kaimu, kelyje Jurbarko link, VSAT Pagėgių rinktinės operatyvininkai ir Viešvilės užkardos pasieniečiai sustabdė patikrinti „Volkswagen Passat“ automobilį. Prie vairo sėdėjęs 40 - metis Jurbarko gyventojas ką tik į Lietuvą iš Kaliningrado srities įvažiavo per Ramoniškių punktą, kur buvo parėjęs muitinės kontrolę. Už punkto ribų sustabdytas vyras pasienio apsaugos pareigūnams pateikė tvarkingus asmens bei transporto priemonės dokumentus. Tačiau pasieniečiai nusprendė automobilį patikrinti atidžiau. Apžiūros metu paaiškėjo, kad priekiniame skydelyje esanti daiktadėžė yra išardyta, jos vietoje buvo prigrūsta kontrabandinių rūkalų. Pasieniečiai ištraukė 426 pakelius cigarečių „Saint George“ ir „Bond“, pažymėtų rusiškais akcizo mokesčio ženklais. Automobilis ir cigaretės saugomi Rociškių užkardoje. Jurbarkiečiui dėl kontrabandos VSAT Pagėgių rinktinės pareigūnai pradėjo administracinės bylos teiseną.
  
Panašiomis aplinkybėmis cigaretes gabenęs Lietuvos pilietis pirmadienį įkliuvo ir VSAT Lazdijų rinktinės pareigūnams. Kybartų užkardos pasieniečiai pagrindinėje Kybartų miestelio gatvėje, vedančioje nuo pasienio kontrolės punkto, sustabdė patikrinti lengvąjį automobilį „Volkswagen Passat“, vairuojamą 28 - erių metų Šakių rajono gyventojo. Vyriškis iš Rusijos į Lietuvą ką tik buvo įvažiavęs per Kybartų pasienio punktą. Jo pateikti automobilio bei asmens dokumentai VSAT pareigūnams įtarimų nesukėlė, tačiau įtartinas pasirodė jo automobilis. Patikros metu pasieniečiai nustatė, kad automobilis varomas dujomis, o jo gamykliniame degalų bake yra slėptuvė. Atsukus kuro siurblį, paaiškėjo, kad į degalų baką prikišta cigarečių. Rūkalų rasta ir už galinių keleivių durelių apdailos. VSAT pareigūnai suskaičiavo, kad šakietis iš viso gabeno 608 pakelius cigarečių „Denim Blue“ ir „Denim Red“ su rusiškomis banderolėmis. „Volkswagen Passat“ ir rūkalai saugomi Kybartų užkardoje. Vairuotojui už kontrabandą irgi pradėta administracinės bylos teisena.

Cigaretes slėptuvėse gabenę jurbarkietis ir Šakių rajono gyventojas stos prieš teismą. Abiem įkliuvusiems kontrabandininkams gresia administracinės baudos nuo 5 iki 10 tūkst. litų. Teismas taip pat gali konfiskuoti jų automobilius.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.