Kriminalai (2011-11-04)

Vogė
Spalio 28 dieną, apie 8.30 val., Kriūkų seniūnijos Joginiškių kaimo gyventojas J. M., atvykęs į jam priklausantį grūdų sandėlį, esantį tos pačios seniūnijos Jokūbonių kaime, pastebėjo, kad išplėšus sandėlio duris buvo įsibrauta į jo vidų ir pavogta du dyzelinio kuro šildytuvai „Master“.

Spalio 28 dieną, apie 13.30 val., Griškabūdžio seniūnijos Šukėtų kaimo gyventojas B. J. pastebėjo, kad išėmus lango rėmą buvo įsibrauta į jo gyvenamose sodybose ūkiniame pastate įrengtą garažą. Iš jo vagys išnešė benzininį pjūklą „STIHL 125“ ir 200 litrų dyzelinio kuro.          

Spalio 29 dieną, apie 8 val., buvo pastebėta, kad iš traktoriaus „John Deere 6430“,  priklausančio Kubilių ŽŪB, stovėjusio aptvertoje dirbtuvių teritorijoje, Plokščių seniūnijos Kubilių kaime, pavogtas šiaudų preso „John Deere 582“ valdymo kompiuteris.

Lapkričio 1 dieną,  apie 8.30 val., Kidulių miestelio Nemuno gatvės gyventoja T. E. rado išlaužtas savo negyvenamos sodybos gyvenamojo namo duris. Moteris pasigedo viduje buvusių daiktų – krosnyje įmontuoto aliuminio puodo su dangčiu, penkių litrų talpos nerūdijančio plieno greitpuodžio, nuo elektros spintos apie 3 metrų penkių gyslų varinio kabelio juodam apvalkale,  nuo įvairių name buvusių elektros prietaisų varinių laidų su šakutėmis.

Mirė parduotuvėje

Spalio 29 dieną, apie 14 val., Barzduose, Nepriklausomybės gatvėje, Kudirkos Naumiesčio vartotojų kooperatyvo parduotuvėje staiga mirė vietos gyventojas S. B. (gim. 1946 m.). Tiksliai mirties priežasčiai nustatyti, S. B. kūnas išsiųstas į Valstybinės teismo medicinos tarnybos prie Lietuvos Respublikos Teisingumo ministerijos Jurbarko ekspertinį poskyrį.
 
Nukentėjo muštynėse
Spalio 28  dieną, apie 21.30 val., Kudirkos Naumiesčio Vytauto gatvėje vietinį gyventoją A. G. (gim. 1982 m.) dėl neaiškių priežasčių sumušė du iš matymo pažįstami jaunuoliai. Jiems pasišalinus, A. G. pasigedo rankoje turėto mobiliojo ryšio telefono. Dėl sužalojimo A. G. į gydymo įstaigą nesikreipė.

Spalio 29 dieną, apie 19.50 val., į Šakių ligoninės Priėmimo skyrių buvo pristatyta kidulietė A. N. (gim. 1961 m.). Jai medikai diagnozavo kaktos sumušimą, dešinės rankos bei kairės rankos alkūnės nubrozdinimus, kairės šlaunies sumušimą, galvos smegenų sukrėtimą. A. N. paguldyta į stebėjimo palatą. Pirminiais duomenimis, A. N. po kilusio žodinio konflikto sužalojo kidulietis A. J. nustumdamas nuo gyvenamojo namo laiptų.

Spalio 30 dieną, apie 2 val., Girškabūdžio daugiabučio namo kieme, esančiame Rygiškių gatvėje, keli jaunuoliai, atvykę BMW markės automobiliu, sumušė pilietį M. M. (gim. 1989 m.), gyvenantį Skrynupių gatvėje. Šakių ligoninės Priėmimo skyriuje M. M. diagnozuota mušta dešinio antakio žaizda, veido sumušimai, apatinio žandikaulio sąnarių raiščių patempimai, danties nuskėlimas. Suteikus medicininę pagalbą, jaunuolis išleistas į namus.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.