Dažnėjant eismo įvykiams tragiškų pasekmių neišvengta ir rajono keliuose

avarija_furaPrasidėjus tamsiajam metų laikui, pastebima, jog šalies keliuose padaugėjo eismo įvykių. Jų dažniau pasitaiko ir Šakių rajone. Per paskutines dvi savaites viena iš rajono keliuose įvykusių avarijų pasibaigė vairuotojo žūtimi.

Nuotr. Vilkikai susidūrė lygiame kelyje, važiuodami vienas priešais kitą.

Praėjusią savaitę remontuojamoje sankryžoje nuo kelio nuvažiavo sunkvežimis. Nelaimės metu aukų buvo išvengta, tačiau vežėjas patyrė nemenkų nuostolių. Tą pačią savaitę, ketvirtadienio ryte, neįskaitinė avarija įvyko Kęstučio gatvėje, Šakių mieste, ties degaline Lukoil“. Čia susidūrė lengvasis automobilis „Volkswagen Passat“ ir visureigis „Mitsubishi“, aukų išvengta.

Vėjuotą šeštadienio vakarą, apie 21 val., beveik toje pačioje vietoje, nepasirinkęs saugaus greičio ir būdamas girtas į griovį įvažiavo šakietis R. V. (gim. 1985 m.). Vairuotojas netrukus buvo sulaikytas ir į alkotesterį įpūtė 1,54 prom.  

Skaudžiausia eismo nelaimė įvyko praėjusį pirmadienį pavakare, Kidulių seniūnijos Valenčiūnų kaimo ribose. Čia susidūrė du sunkvežimiai, žuvo vieno iš jų vairuotojas. Šakių rajono policijos pareigūnų duomenimis, avarija įvyko apie 18.30 val., kelio Pilviškiai - Šakiai - Jurbarkas 44.510 kilometre. Tuo metu vilkiku „Volvo FH12.460“ su puspriekabe „Krone SPD27“ važiavo 57-erių metų Tauragės gyventojas M. M. Kitą vilkiką „Daf FT95XF.430“ vairavo 55-erių metų vilnietis A. V. Vilkikai susidūrė lygiame kelyje, važiuodami vienas priešais kitą. Susidūrus sunkiosioms transporto priemonėms, nuo smūgio vienas vilkikų virto ant šono. Eismo įvykio metu žuvo 55-erių metų vairuotojas A. V. Vilkiko „Volvo FH12.460“ vairuotojas po avarijos buvo skubiai nuvežtas į Šakių ligoninės Priėmimo skyrių. Čia jam medikai diagnozavo veido, krūtinės ląstos kairės pusės ir kairiojo dilbio sumušimus. Po medikų apžiūros iš ligoninės vyriškis buvo išleistas į namus. Vilkiko „Volvo FH12.460“, vairuotojas M. M. eismo įvykio metu buvo blaivus.
 
Trečiadienį, 7.45 val., Šakių miesto V. Kudirkos gatvėje, staiga į perėją išėjusią moksleivę R. J. (gim. 2002 m.) partrenkė automobilis „Peugeot 306“, kurį vairavo Giedručių kaime gyventi V. P. (gim. 1970 m.). Moksleivė patyrė lengvus kūno sužalojimus. Ji buvo paguldyta į Šakių ligoninės Vaikų skyriaus stebėjimo palatą.

Policijos departamentas praneša, jog lapkričio 25-28 dienomis įvykę eismo įvykiai, kuriuose žuvo 11 žmonių, kelia nemažą policijos pareigūnų susirūpinimą. Šių metų lapkritį (iki 29 dienos) mūsų šalyje eismo įvykiuose, pirminiais duomenimis, žuvo 29 eismo dalyviai: 14 pėsčiųjų, 6 vairuotojai, 5 keleiviai ir 4 dviračių vairuotojai. 10 pėsčiųjų žuvo tamsiuoju paros metu. Spalio mėnesį eismo įvykiuose žuvo 3 pėstieji (2 iš jų tamsiuoju paros metu). Didžioji jų dalis sužeisti miestų gatvių perėjose.

Pėstieji nepaiso taisyklių, kada jie gali įžengti į važiuojamąją dalį. Be to, problemas kelia atšvaitų ir kitų šviesą atspindinčių elementų nenaudojimas tamsiuoju paros metu.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.