Penkis automobilius apgadinęs asmuo sulaukė nuosprendžio

Sausio 31 dieną rajono apylinkės teisme išnagrinėta Ramūno Pališkio (gim. 1991 m.) baudžiamoji byla. 2010 metų balandžio 4 dieną būdamas neblaivus ir neturėdamas teisės vairuoti Ramoniškių pasienio posto ribose jis nepasirinko saugaus greičio ir atsitenkė į  priekyje eilėje stovėjusį automobilį, taip apgadindamas dar keturis automobilius ir dviems asmenims padarydamas  nežymius sveikatos sužalojimus.

R.Pališkiui už Kelių eismo taisyklių pažeidimus dėl lengvabūdiško elgesio iškelta baudžiamoji byla, nes atsitrenkimas į priekyje stovėjusius automobilius buvo pagrindinė sąlyga įvykti įvykiui  - nukentėjusieji neturėjo jokios galimybės išvengti susidūrimo.Be to, įvykio metu dviem asmenims buvo padarytas nesunkus sveikatos sutrikdymas.

Nors kaltinamojo veiksmuose buvo jo atsakomybę lengvinanti aplinkybė – R.Pališkis prisipažino padaręs nusikaltimą ir nuoširdžiai dėl to gailėjosi, tačiau jis buvo anksčiau teistas ir jo teistumas dar neišnykęs. Tad nusikalstamą veiką R.Pališkis įvykdė bausmės atidėjimo metu.

Be to, iš bylos duomenų matyti, kad teisiamasis visiškai ignoruoja visuomenėje nustatyto elgesio taisykles, nesirūpina ne tik savo, bet ir kitų eismo dalyvių saugumu, sistemingai pažeidinėdamas Kelių eismo taisykles, neturėdamas teisės vairuoti, sėda prie automobilio vairo, nemoka jam paskirtų baudų.
 
Rajono apylinkės teismas R.Pališkį pripažino kaltu ir skyrė jam galutinę subendrintą bausmę – 3 metų laisvės atėmimą, bausmės vykdymą atidedant 3 metų laikotarpiui, įpareigojant pradėti dirbti arba užsiregistruoti darbo biržoje. Taip pat, be institucijos, prižiūrinčios bausmės vykdymo atidėjimą, sutikimo jam draudžiama išvykti iš gyvenamosios vietos ilgiau kaip septynioms paroms. Beje, per vienerių metų laikotarpį R.Pališkis privalo neatlygintinai išdirbti 100 valandų sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos įstaigose ar nevalstybinėse organizacijose.

Nuosprendis neįsiteisėjęs. Per 20 dienų nuo paskelbimo dienos jis gali būti apskųstas Kauno apygardos teismui, padavus apeliacinį skundą Šakių rajono apylinkės teisme.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.