Rajone pradėjo veikti Jaunojo pasieniečio būrelis

Trečiadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės Kudirkos Naumiesčio užkardoje iškilmingai buvo pažymėta čia įkurto Jaunojo pasieniečio būrelio veiklos pradžia. Tokie būreliai, kurių nariai skatinami rinktis pasieniečio profesiją, jau veikia ir kituose VSAT padaliniuose.

Trečiadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės Kudirkos Naumiesčio užkardos vadas Dainius Stepšys kalbėjo, kad susidomėjimas veiklą pradedančiu būreliu yra nemažas ir moksleivių, norinčiųjų dalyvauti jo veikloje, netrūksta. Jau dabar yra atrinkta 15 jaunuolių iš Šakių rajono mokyklų. Tai pirmieji Jaunojo pasieniečio būrelio nariai - 8 vaikinai ir 7 merginos.

Tokiuose būreliuose užsiėmimų metu jaunuoliai mokomi rikiuotės elementų, įvairių pasienio taktikos ir karinių veiksmų. Organizuojant būrelio veiklą, planuojama plėtoti ir glaudesnį bendradarbiavimą su vietos gyventojais bei ugdyti moksleivių pilietiškumą.

Būrelio veiklą organizuojantys Kudirkos Naumiesčio užkardos pareigūnai planuoja vykdyti įvairius užsiėmimus su kitų mokymo įstaigų moksleiviais, bendradarbiauti su kitais VSAT padaliniuose veikiančiais Jaunojo pasieniečio būreliais ir su Jaunojo šaulio būrelio nariais Marijampolės apskrities šaulių 4-ojoje rinktinėje.
 
Būrelio nariai turės galimybę pasivaržyti su VSAT pareigūnais  sporto aikštelėse, pasieniečiai jiems rengs žygius  prie valstybės sienos. Į Kudirkos Naumiesčio užkardoje veikiantį Jaunojo pasieniečio būrelį priimami moksleiviai nuo 14 metų, norintys po įstaigos baigimo rinktis pasieniečio ar kitą profesiją, susijusią su teisėtvarka, viešuoju saugumu, turintys mokymo įstaigos, kurioje mokosi, Šaulių sąjungos ar kitos nepolitinės organizacijos rekomendaciją. Planuojama, jog Jaunojo pasieniečio būrelio veikla Pagėgių rinktinės Kudirkos Naumiesčio užkardoje  paskatins panašių būrelių įkūrimą ir kituose pasienio rajonuose.
Į Jaunojo pasieniečio būrelio atidarymą atvykęs Pagėgių rinktinės vadas jaunimui  papasakojo apie savo karjeros vingius ir  pasiekimus, linkėjo  būrelio nariams ugdyti savyje gerąsias savybes, kurios gyvenime reikalingos ne tik pareigūnams, bet  ir kiekvienam žmogui - tai atsakomybė, pareigingumas, valia, sąžiningumas.  Rinktinės vadas tiki, kad šio būrelio nariai rinksis pasieniečio profesiją ir papildys Pagėgių rinktinės pareigūnų gretas.

Prie pat sienos su Rusija, įsikūrusioje Kudirkos Naumiesčio užkardoje vykusiame renginyje, dalyvavo  Pagėgių rinktinės vadas Rimantas Timinskis, Bendrųjų reikalų skyriaus viršininkė Lina Platūkienė, Kudirkos Naumiesčio užkardos vadovybė,  miestelio seniūnas Vincas Alfredas Puida, Lietuvos Šaulių Sąjungos Marijampolės apskrities šaulių 4-osios rinktinės vadas, būrelio nariai ir jų vadovas Vygintas Kuras.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.